fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Hebibović srušio Vitez i primakao Sarajevo Zrinjskome na 2 boda

Autor: ScSport.ba

SARAJEVO - Nogometaši Sarajeva su slavili na otvaranju proljetnog dijela sezone protiv Viteza rezultatom 1:0 u veoma tvrdom susretu.

Na početku utakmice nije bilo većih prilika, a momčadi su se smjenjivale u blažoj terenskoj inicijativi. Prva interesantna stvar viđena je u 10. minuti kada je Zoran Kokot pokušao da iskoristi neopreznost Bojana Pavlovića, no lopta se odbila pored gola.

Vitez je imao najbolju priliku u prvom dijelu poluvremena, a Zoran Kokot je iz vrlo teške situacije pogodio stativu udarcem glavom. Prethodno je dobio izvrsnu loptu sa lijeve strane. Nakon promašene prilike, Vitez nije mogao da nastavi s dobrom igrom, a Sarajevo je krenulo angažiranije ka golu gostiju.

Ti opasniji napadi su manifestirani kroz dvije odlične šanse, ali Rustemović i Ahmetović nisu bili precizni. I kada se ušlo u mirniji tijek utakmice, Sarajevo je postiglo vodeći pogodak u najboljem mogućem momentu susreta. U prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena Anel Hebibović je iskoristio sjajnu poziciju i pogodio nakon odbijanca u petercu gostiju.

Drugo poluvrijeme otvoreno je nevjerovatnim promašajem Ivana Mamića. Dobio je izvrstan pas, ali je pet metara od praznog gola uspio promašiti loptu. Tada je domaći tim krenuo mnogo bolje.

Nakon što je Haris Duljević ušao u igru, Sarajevo je zaigralo bolje, a prilike su se redale jedna za drugom. Prvo Anđušić, pa Duljević, no nije bilo promjene rezultata.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je Sarajevo zabilježilo tešku, ali vrlo važnu pobjedu.

SARAJEVO – Igrali: Sarajevo – Vitez 1:0 (1:0); Strijelac: Anel Hebibović; Stadion: Asim Ferhatović Hase; Gledatelja: 4000; Sudac: Dragan Petrović (Banja Luka).

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Kadušić, Rustemović, Novaković, Sarić, Crnkić, Hebibović, Anđušić, Ahmetović, Ivetić.

VITEZ: Nwolokor, Rašić, Jevtić, Muminović, Kokot, Dedić, Selimović, Sadiković, Kapetan, Hodžurda.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=xOGH18A5uRM

 

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});