fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zmajevi slavili u Elbasanu protiv Albanije

Autor: ScSport.ba

ELBASAN - U prijateljskom susretu igranom u Elbasanu nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je sa 0:2 savladala domaću selekciju Albaniju u susretu u kojem je Edin Džeko postigao jubilarni 50. gol u najdražem dresu.

Prvo veliko uzbuđenje pred golom Albanca viđeno je u 6. minuti. Nakon velike greške golmana Albanije, Džeko je snažno šutirao, ali njegov šut je blokiran na gol liniji. Ipak, lopta je u nastavku akcije došla do Krunića koji je srušen u kaznenom prostoru, a sudac i je pokazao na bijelu točku.

Odgovornost je preuzeo Edin Džeko i sigurno je pogodio iz penala za 0:1. Dijamant je tako postigao jubilarni 50. gol u dresu naše reprezentacije, učvrstivši se dodatno kao najbolji strijelac Zmajeva svih vremena.

Džeko je u 13. minuti šutirao glavom preko gola nakon centaršuta Prcića iz kornera, te je propala dobra prilika da udvostručimo vodstvo. Nakon toga domaći su preuzeli inicijativu, imali su više od igre, ali naša obrana na čelu sa Đumićem u nekoliko navrata je prisebno reagirala, te je zaustavila nalete Albanaca.

Pet minuta prije isteka prvog dijela zadesio nas je peh kada je zbog povrede teren morao napustiti Ognjen Vranješ, a zamijenio ga je Miroslav Stevanović, ali samo dvije minute poslije stigli smo i do drugog gola.

Nakon izvanredne kombinacije Krunića i Kodre, napadač Osasune je na drugoj stativi pronašao Lulića kojem nije bilo teško da iz blizine zatrese mrežu za velikih 0:2 poslije prvog dijela igre.

Albanija je od starta drugog dijela vršila pritisak u želji da smanji rezultat, ali pravih šansi nije bilo sve do 68. minute. Tada je nakon centaršuta sa desne strane Bekim Balaj efektno pogodio glavom za 1:2 i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Iako su domaći do kraja potpuno dominirali nisu uspjeli da poravnaju. Najbolju šansu su imali u posljednjim trenucima, ali je Begović bravurozno intervenirao, te je do kraja ostalo 1:2 u našu korist.

Ovo je inače bio peti meč između BiH i Albanije, a sada Zmajevi imaju dvije pobjede, uz jedan trijumf Albanaca i dva remija.

Albanija-Bosna i Hercegovina 1:2

Stadion : Elbasan Arena. Sudac: Dimitar Meckarovski (Makedonija). Strijelci: 0:1 Džeko 7’ pen., 0:2 Lulić 42’, 1:2 Balaj 68’. Žuti kartoni: Ajeti (Albanija).

ALBANIJA: Strakosha (od 46. Hokxa), Alla, Hysaj, Veseli, Basha, Memuashaj (od 59. Roshi), Llullaku (od 79. Cikalleshi), Kukeli, Allji, Balaj, Hyka (od 70. Latifi), (od 46. Ajeti).

BOSNA I HERCEGOVINA: Begović, Vranješ (od 40. Stevanović), Đumić, Šunjić, Zukanović, Jajalo (od 71. Vrančić), Krunić, Prcić (od 46. Cimirot), Lulić (od 69. Duljević), Džeko (od 59. Bajić), Kodro (od 78. Pavlović).

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});