fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Njemačka razmišlja o besplatnom javnom prijevozu u gradovima

Autor: Hina

BERLIN - Njemačka vlada razmišlja o uvođenju besplatnog javnog prijevoza u gradovima, kako bi se poboljšala kvaliteta zraka.

“Razmišljamo o tome da javni prijevoz bude besplatan kako bismo smanjili broj osobnih vozila” u prometu, kaže se u dopisu koji su 11. veljače poslali ministri za okoliš Barbara Hendricks, prometa Christian Schmidt i financija Peter Altmaier europskom povjereniku za okoliš Karmenuu Velli.
Ta mjera trebala bi biti probno uvedena u pet gradova – Bonnu, Essenu, Herrenbergu, Reutlingenu i Mannheimu. Po prijedlogu Berlina, trebala bi stupiti na snagu najkasnije krajem ove godine.

Ideja izaziva različite reakcije u Njemačkoj, od onih koji ju podržavaju do onih koji pitaju tko će to sve platiti.

Tim paketom mjera, a u kojem se uz besplatni javni prijevoz navodi još nekoliko ideja, Berlin se nada da će uvjeriti Europsku komisiju da ga ne prijavi Europskom sudu pravde zbog prekomjernog zagađenja u gradovima.

EK će odlučiti sljedeći mjesec hoće li poduzeti pravne mjere protiv devet država zbog kršenja pravila EU-a o zagađenju, među njima i Njemačke.

Tih devet zemalja dobilo je krajem siječnja upozorenja jer redovito premašuju limite emisija stakleničkih plinova, te je od njih zatraženo da daju prijedloge kako smanjiti onečišćenje u gradovima.

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});