fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nestala žena pekara zbog koje je muž ubio gluhonijemog autolimara?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu, odredila je jednomjesečni pritvor Kemalu Trnčiću zvanom Kemo, 41-godišnjem pekaru iz Prijepolja, javlja Dnevni avaz.

Uhvatio nijemog autolimara sa ženom pa ga ubio, a onda sa suprugom pokušao inscenirati samoubojstvo?

Trnčić je uhićen u nedjelju sat poslije ponoći, dan nakon pucnjave u kojoj je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, smrtno stradao njegov susjed, gluhonijemi autolimar, 57-godišnji Mermin Kovačević zvani Braco iz Sarajeva.

Trnčiću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega, budući da ima srbijansko državljanstvo, a nema stalno mjesto boravka u BiH, kao ni osobne dokumente Bosne i Hercegovine. On se, za sada, tereti za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Poslije zločina nekoliko susjeda je Dnevnom avazu kazalo da je Kovačević bio u ljubavnoj vezi s Amelom Muhović te da ih je Trnčić navodno zatekao u kući pa ubio autolimara. Supružnici su potom inscenirali da je riječ o samoubojstvu. Čekaju se nalazi vještačenja koji bi trebali rasvijetliti cijeli slučaj.

Gdje je nestala supruga

I dok Kemo dane provodi iza rešetaka, nepoznato je gdje se nalazi supruga i njihove dvije maloljetne kćerke, piše Dnevni avaz. Njihova ekipa je jučer bila u ulici Sastavci u naselju Otes na Ilidži, gdje se sve odigralo, ali nitko novinarima nije otvarao vrata.

Muhović je, kako je ranije potvrđeno iz sarajevske policije, rodom iz Novog Pazara pa nije isključena mogućnost da i ona ima putovnicu Srbije i da je napustila BiH. Susjede su novinarima rekle da je nisu vidjele, kao ni djecu. Također, nisu mogli potvrditi niti demantirati da je pokupila djecu i otišla za Sandžak.

I Iza tragično preminulog Mermina Kovačevića ostala je i kćer, supruga te dvije sestre.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});