fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Pokušali izaći iz BiH s krivotvorenim dokumentima Izraela i Velike Britanije

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo, 1. veljače 2020., na letu za Stuttgart, kontrolom putovnice stranog državljanina otkrili su krivotvorenu putnu ispravu Izraela kojom je pokušao izaći iz Bosne i Hercegovine.

Daljnjim radom, na drugoj liniji graničnih provjera, službenici ove jedinice našli su i krivotvorenu osobnu kartu Izraela. Osoba nije posjedovala identifikacijske dokumente na osnovu kojih bi se utvrdio identitet, a u razgovoru sa službenicima JGPAS izjavila je da dolazi iz Republike Turske.

Prema naredbi tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, stranom državljaninu odbijen je izlazak iz BiH te je predat pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Istoga dana, službenici JGP Gradiška su na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška lišili slobode stranog državljanina, nakon što je prilikom graničnih provjera dao na uvid i pokušao izaći iz BiH s krivotvorenom putnom ispravom Velike Britanije, i za koju je dodatnim provjerama utvrđeno da je potražuje Interpol kao ukraden/izgubljen dokument.

Ni ovaj strani državljanin nije posjedovao identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP Gradiška izjavio je da dolazi iz Pakistana. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krivotvorenje isprave“, protiv stranog državljanina bit će dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu u Banjoj Luci. Strani državljanin predat je pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH. Otkriveni krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti, navodi se iz Granične policije BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});