fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠUJICA U OPĆINI TOMISLAVGRAD: Obilježena 30. godišnjica zaustavljanja tenkova JNA

Autor: dnevno.ba

U subotu je mjesna zajednica Šujica unutar općine Tomislavgrad, zajedno s braniteljskim udrugama svečano obilježila 30.godišnjicu zaustavljanja tenkovske kolone JNA na putu prema Livnu.

Na mjestu gdje su tenkovi Jugoslavenske narodne armije zaustavljeni, položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće, sudionici tog vremena iz Šujice, ukazali su još jednom na ulogu koju je ovo mjesto imalo u Domovinskom ratu.

Kako su branitelji pričali iz svog sjećanja na spomen tog vremena, ovaj pothvat je poremetio plan neprijateljske vojske za okupacijom prostora Hercegovine te njihovog prodora dalje prema Dalmaciji što bi tada imali nesagledive posljedice za hrvatski narod.

Iako ovo mjesto još uvijek nema spomen-ploču za ovakav događaj, organizacijski odbor obilježavanja obljetnice kao i mjerodavni iz općine Tomislavgrad su dali obećanje da će se na ovom mjestu u bliskoj budućnosti izgraditi spomenik kao podsjetnik šujickih događanja.

Inače, ideja obilježavanja obljetnice zaustavljanja JNA tenkova u Šuici rodila se prije tri godine na susretu mladih Šuičana gdje se osjetila dužnost, ali i odgovornost da se činjenice iz Domovinskog rata ne zaboravljaju.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});