fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BiH uvodi automatsko prepoznavanje tablica

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - BiH bi uskoro trebala dobiti sustav za automatsko očitavanje i provjere registarskih tablica vozila na graničnim prijelazima. Obavijest za izražavanje interesa za kompanije je objavljena, a kako Akta.ba saznaje obavijest o tenderu bit će u rujnu 2017. godine.

Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH, da ove aktivnosti provode u cilju unapređenja graničnih provjera osoba i prijevoznih sredstava prilikom prelaska državne granice.

”Ove aktivnosti provode se zajedno s projektom uspostavljanja video-nadzora (IPA 2015). Granična policija BiH je dostavila Europskoj komisiji u Sarajevu potrebnu dokumentaciju za realizaciju projekta. Dinamika provođenja projekta ovisit će od procedura i nadležnih organa Europske komisije”, navodi Dujković.

Instalacija ovog sustava omogućiti će da svi podaci o vozilu budu dostupni graničnoj policiji u trenutku kada ono prelazi granicu.

Automatsko prepoznavanje registarskih tablica, poznato i kao skraćeno ANPR predstavlja tehnologiju o kojoj se danas mnogo govori naročito u policijskom sektoru, javnoj sigurnosti i prometu.

ANPR je tehnologija koja koristi uglavnom visokokvalitetne kamere i softver koji prepoznaje registarstarske tablice, pravi sliku tablice, interpretira znakove na istoj i čuva ih u bazi podataka. Ovaj sustav se obično sastoji iz hardvera (kamere) za prikupljanje slike, softvera za prepoznavanje i menadžmenta baze podataka.

Jedan od najvećih izazova optičkog prepoznavanja je upravo identifikacija znakova na registarskim tablicama koja je registrirani kamerom.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});