fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OBJAVLJUJEMO DOKAZ: Brutalne prijetnje hapšenog teroriste i pedofila Kenana Krše prema kantonalnoj tužiteljici KS Jasminki Knežević – glavna tužiteljica predmet mjesecima držala u ladici!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

U Bosni i Hercegovini, koja je podjelom na dva entiteta učinjena funkcionalno invalidnom, malo što funkcionira u skladu s europskim civilizacijskim standardima, piše Josip Šimić-Đinđić!

Nevjerojatna količina političke i pravosudne bahatosti i prezira prema građanima ove zemlje od strane političke i pravosudne klase kontinuirano upropaštava zemlju strovaljujući je na civilizacijsko dno. Borba za stranačke političke i pravosudne pozicije i privilegije obnašatelja političkih i pravosudnih funkcija, potisnuli su opći interes za koji bi se trebali zauzimati i po kojem bi se trebali prepoznavati. To se čak i ne skriva od očiju javnosti!

Prijetnje, pljačke i ubistva svakodnevnica su Bosne i Hercegovine, dok pravosuđe u Bosni i Hercegovini spava. Spava čak i na prijetnje pravosudnim dužnosnicima.

O svemu tome tako svjedoči slučaj brutalnih prijetnji upućenoj kantonalnoj tužiteljici Kantona Sarajevo Jasminki Knežević. Inače, radi se o profesionalnoj tužiteljici, koja je nerijetko, zbog svoga rada izvrgnuta, kako spoljnim, tako i unutarnjim pritiscima, ali o tome nekom drugom prilikom.

Predmet brutalnih prijetnji ovoj tužiteljici, je glavna kantonalna tužiteljica Kantona Sarajevo Sabina Sarajlija nekoliko mjeseci držala u svojim ladicama, ne poduzimajući niti jednu radnju, znajući, da se radi o licu, koje je sklono raznim krivičnim djelima, te licu, koje je hapšeno bilo zbog terorizma, ne poduzimajući niti jednu radnju po tome pitanju. Predmet je – nakon što je nekoliko mjeseci skupljao prašinu u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, prebačen Tužiteljstvu u Mostar.

Dokaz koji ćemo objaviti, najbolje svjedoči, kakvim prijetnjama, ucjenama i zastrašivanjima su izvrgnuti pravosudni dužnosnici (sudije i tužioci), te da se ništa ne poduzima, a tek možete zamisliti, što onda (ne)mogu od bh. pravosuđa očekivati obični građani, čije je temeljno pravo – na ličnu slobodu i sigurnost, Ustavom BiH i Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda zagarantirano.

Službena zabilješka:

„Dana 14. 09. 2020. godine, patrola u sastavu N.N. – vođa patrole, Zikret – vozač pratilac i K.M. – pratilac, postupila je po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, broj: 65 0 K 680044 19 K od 30. 06. 2020. godine, koju je izdao sudija Batotić Damir, a za dovođenje lica Kenan Kršo iz KPZ ZT Zenica u prostorije Općinskog suda u Sarajevo za 09,30 sati. Oko 09,25 sati, za vrijeme čekanja na početak ročišta ispred kancelarije kod postupajućeg sudije Batotić Damira, prilikom prolaska kantonalne tužiteljice Knežević Jasminke, lice Kršo Kenan je izreklo nekoliko rečenica. Tom prilikom je poluglasno rekao: „vidi ove, molim Allaha da joj podari smrt mojom rukom“! Isti je odmah upozoren od strane prisutnih sudskih policajaca, da prestane sa tim i da će biti napisan izvještaj o svemu, na što je isti mirno odgovorio: „piši slobodno, prdi mi guzica za vašim izvještajem“! Također je izrekao i slijedeće: „molim Allaha, da kad izađem da je sretnem, i jednom ovako u glavu“! Tom prilikom je napravio pokret odozgo prema dolje zatvorenim pesnicama. Ponovo je upozoren, da prestane sa tim, te je ponovo rekao: „Piši slobodno, prdi mi guzica za vašim zatvorom, i onako su mi 8 godina bez veze dali“! Tom prilikom lice Kenan Kršo nije pokušavao da ostvari bilo kakav fizički kontakt prema prisutnoj tužiteljici, niti sudskim policajcima“ – navodi se u službenoj zabilješci!

Opis nije dostupan.

Svima je poznat Kenan Kršo – redovni znalac pravosudnih i policijskih struktura u BiH!

Dana 15. 04. 2015. godine, Kenan Kršo uhapšen je u jutarnjim satima toga dana, zbog sumnje da je učestvovao u određenim aktivnostima koje se mogu dovesti u vezu sa terorizmom. Postupajući po naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičena osoba s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Izvršenim pretresom pronađeno je i privremeno oduzeto vatreno oružje bez odgovarajuće dokumentacije i drugi predmeti.

Opis nije dostupan.

Podsjećamo, Kršo je prije nekoliko godina, za vrijeme džuma-namaza u džamiji na Staroj Breci izazvao nezapamćen incident, uznemirivši džematlije, kada je verbalno napao imama Muhameda Velića. Naime, Kršo i još dvojica ljudi upali su u džamiju noseći na sebi majice sa zastavom IDIL-a, što je uznemirilo imama i džematlije, da bi potom, u toku hutbe Kršo prekinuo Velića uzvikujući: “Lažeš!”, želeći na taj način izazvati sukob sa džematlijama i imamom. Oni su, nakon što su džematlije reagirale na napad na imama, izašli iz džamije. Također, Kršo je pažnju privukao i kada se na Baščaršiji pojavio u majici sa obilježjima tzv. Islamske države. Tada su ga legitimisali pripadnici MUP-a KS.

Dana 01. 02. 2019. godine, Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Kenana Kršu na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina zbog spolnog odnosa s djetetom i krivičnog djela oduzimanja djeteta, potvrdila je tada za medije glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Kao pomagač u počinjenju krivičnog djela oduzimanja djeteta Jasmin Zunđa je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu i po.

Podsjećamo, djevojčicina majka Emira Basić prijavila je nestanak 17. novembra 2017. godine oko 22:00 sata. Tvrdila je da je djevojčicu oteo muškarac koji je od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

Kršu su 2016. godine uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog dovođenja u vezu s terorističkim aktivnostima. Prema saznanjima Tužilaštva BiH i SIPA-e, boravio je kratko u Siriji. Pretresom imovine pronađeno je oružje koje mu je oduzeto. Nakon ispitivanja je pušten na slobodu. Hapšen je i u januaru 2015. godine kada je napravio incident u džamiji na Staroj Breki, kada je verbalno napao imama Muhameda Velića. Tada se s još jednom osobom pojavio u majici s logom IDIL-a. Privukao je pažnju i kada se na Baščaršiji pojavio u majici s obilježjima Islamske države.

Autor: Josip Šimić-Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});