fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Screenshot: Youtube

Autor nove Thompsonove pjesme ‘Zemlja heroja’ ima jako važnu poruku: Evo kome je posvećena

Autor: Dnevno.ba

Hrvatska glazba nedavno je postala bogatija za još jedan domoljubni hit. Riječ je o pjesmi Zemlja heroja na kojoj su uz Marka Perkovića Thompsona radila velika imena hrvatske glazbene scene. Nakon što je pjesma postala broj jedan po trendingu na YouTubeu, o svemu se oglasio i producent, jedan od autora projekta, Mario Rucner, koji je poslao snažnu domoljubnu poruku.

Producent samog projekta je Mario Rucner, a autor glazbe i teksta je Sven Gleđa koji uz Dražena Žanka potpisuje i aranžman.

U nastanak pjesme uključili su se i ostali renomirani gosti – Marko Perković Thompson, Mate Bulić, Stanko Šarić (Najbolji hrvatski tamburaši), Tomislav Bralić (Klapa Intrade), ex Ladarice, Marko Duvnjak na bubnjevima i Denis Špegelj – tamburica. Mix i mastering potpisuje Tomislav Mrduljaš.

Spomenica i zahvala
Pjesma “Zemlja heroja” zamišljena je kao spomenica i zahvala svima koji su doprinijeli stvaranju države, a posebno majkama koje su dale svoje sinove, muževe, obitelji, te svim rodovima vojske i nestalim civilima.

Osim jakih glazbenih imena, u videospotu se pojavljuju i naš legendarni ratni pilot Ivan Selak, sestra poginulog ratnog pilota Zlatka Mejaškog Meša kao i mnogi branitelji, bojovnici, predstavnici raznih brigada od pješadije, moto satnije, oklopne bojne, diverzanata pa sve do predstavnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Posebni gosti u spotu su i djeca Škabrnje.

Pjesma sa snažnom porukom
Videospot je sniman na raznim lokacijama diljem Hrvatske – od Medvedgrada, Škabrnje, Zadra, Sinja pa sve do Slavonije. Ideja samog spota je bila da se određeni izvođač snima u svom rodnom kraju. Montažu potpisuje Luka Hrvatić.

“Želio bih istaknuti da su svi sudionici u pjesmi i spotu moji dragi prijatelji i poznanici, kojima se ovim putem još jednom zahvaljujem. Naravno da u četiri i pol minute videa nisu mogli stati svi branitelji i svi zaslužni za današnju slobodnu Hrvatsku, ali je ova pjesma svima njima posvećena i ovim putem od srca zahvaljujemo na svemu. Posebno bi se zahvalio svom velikom prijatelju Veljku Zorzutu na pomoći oko realizacije spota”, izjavio je Mario Rucner, prenosi Direktno.hr.

Sudeći po renomiranim glazbenim imenima, a i samoj poruci te vrlo emotivnom donošenju pjesme, ova zahvala svim našim herojima sigurno će privući srca publike, što se pokazalo pri samom izlasku spota kada je “Zemlja heroja” bila broj jedan po trendingu na YouTubeu, objavila je Croatia Records.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});