fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Instagram

Dua Lipa poziva na prekid vatre u Gazi, otvorila dušu: ‘Iz mog iskustva na Kosovu…‘

Autor: Dnevno.ba

Popularna pjevačica albanskog porijekla, 28-godišnja Dua Lipa, pojasnila je zbog čega je uvijek isticala svoje propalestinske stavove i još jednom pozvala na prekid vatre u Gazi.

U posljednjem intervjuu za Rolling Stone, osjetila je potrebu da progovori, iako je puno lakše biti apolitičan, posebice s obzirom na posao kojim se bavi. Tijekom intervjua osvrnula se na iskustvo svojih roditelja i objasnila kako su oni oblikovali njezin svjetonazor.

 

– Moje postojanje je na neki način oblikovano politikom, a činjenica da sam živjela u Londonu jer su moji roditelji otišli iz rata samo to potvrđuje. Suosjećam s ljudima koji moraju napustiti svoj dom. Iz mog iskustva boravka na Kosovu i razumijevanja što rat čini, nitko zapravo ne želi napustiti svoj dom. Čine to zbog zaštite, da bi spasili svoju obitelj, da bi se brinuli za ljude oko sebe, takve stvari, za bolji život. Mogu se poistovjetiti s tim – prepričala je.

‘Osjećam se nemoćnom’

– U ovom trenutku, ono što moramo shvatiti je koliko je života izgubljeno u Gazi. Jednostavno nema dovoljno svjetskih vođa koji zauzimaju stav i govore o krizi koja se trenutačno događa, a ni o prekidu vatre koji se mora dogoditi – istaknula je.

Dodala je kako je njeno suosjećanje prema raseljenim ljudima vrlo stvarno te da joj je jako teško govoriti o tome. Kao i mnogi, Lipa se osjeća nemoćnom pred sukobom koji je u tijeku. Ističe kako joj je u interesu informirati se što više i iskoristiti svoju platformu kako bi potaknula svoje obožavatelje da učine isto.

Inače, prije godinu dana, poznata je pjevačica dobila titulu počasne veleposlanice Republike Kosovo.

– Čast mi je i privilegija predstavljati svoju zemlju u cijelom svijetu i nastaviti svoj rad na globalnoj razini kako bismo dokazali da ostavljamo svoj trag i činimo razliku. Mladi Kosova zaslužuju pravo na liberalizaciju, slobodu putovanja i velike snove – napisala je tada na Instagramu.

Vanna zbog outfita na meti kritika: ‘Ovakve cipele nose dame sumnjivog morala’

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});