fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Atomska Atalanta deklasirala Valenciju i otvorila vrata četvrtfinala

Autor: Slobodna Dalmacija

MILANO - Atalanta je jednom nogom u četvrfinalu Lige prvaka, momčad Marija Pašalića je s 4:1 nadigrala Valenciju i stekla veliku prednost u prvom susretu osmine finala. Pašalić je u ovom povijesnom trijumfu sudjelovao s dvije asistencije. Ovakav uspjeh momčadi iz Bergama bio je nezamisliv prije samo četiri mjeseca, kada su nakon tri kola u skupini bili bez boda, uz gol razliku 2:11! U prvom kolu Dinamo ih je u Maksimiru razbio s 4:0, poslije im je Manchester City zabio pet komada i činilo se da se radi o 'kanti za napucavanje'. A sinoć su u jednom trenutku vodili s 4:0 u osmini finala! Eto koliko je nogomet nepredvidiv i baš zato fascinantan.

Praktično pola Bergama, grada od 120 tisuća ljudi, preselilo je na milanski San Siro (njihov stadion ne zadovoljava uvjete za Ligu prvaka) i nosilo igrače Gian Piera Gasperinija do velike pobjede. Već u 8. minuti Pašalić je imao veliku priliku, izbio je sam ispred vratara Domenecha, no sinoć je bio više raspoložen za asistencije, Domenech je sjajno obranio njegov udarac.

Međutim, samo osam minuta potom zabio je Hateboer nakon ubačaja Gomeza. Svoju prvu asistenciju Pašalić je upisao u 42. minuti, bio je s loptom na lijevom rubu šesnaesterca, dodao u sredinu za Iličića, a Slovenac je sjajnim udarcem sa 16 metara neobranjivo pogodio za 2:0.

Početkom nastavka Atalanta je zabila još dva gola, još jedan sjajan pogodak s ruba kaznenog prostora u 57. minuti je zabio Freuler. Pet minuta nakon toga Pašalić je s centra proigrao Hateboera, koji se sjurio prema golu i iskosa zdesna ‘probušio’ Domenecha za svoj drugi gol. VAR je provjeravao je li možda bilo zaleđa u začetku akcije na centru, sve je bilo u redu i engleski sudac Oliver je potvrdio pogodak. U 66. minuti Valencia je došla do gola koji im ipak ostavlja određenu nadu da na svojoj Mestalli 10. ožujka mogu do preokreta. I gosti su zabili iz daljine, prizemnim udarcem pogodio je Čerišev.

No, počasni pogodak Valencije nije pokvario slavlje veliko slavlje Atalante i feštu koja se spremala u Bergamu. Pašalić je u igri ostao sve do druge minute sudačke nadoknade. Nakon jako dobre igre Šime Vrsaljka u utorak, hrvatskog izbornika Zlatka Dalića može veseliti i nastup veznjaka iz Kaštela, dvostrukog asistenta u trijumfu Atalante.

Autor: Slobodna Dalmacija
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});