Bosanskohercegovački “Amerikanac” Amel Šehić karijeru nastavlja u Njemačkoj

Autor: Dnevno.ba

AACHEN - Jedan od najvećih nogometnih talenata bh. korijena u Americi 17-godišnji Amel Šehić član “Beachside Academy Soccer Club” iz američke države Connecticut, nastavit će svoj nogometni put u juniorima Hertha Walheim iz Achena, momčadi koji se natječe u drugom rangu nogometa u Njemačkoj.

Amel Šehić je od strane bh. stručnjaka zapažen na kampovima US Soccer Educationa iz Denvera u Las Vegasu, Münchenu, Chicagu i Jacksonville-u. Izuzetan je potencijal i svi su se složili, da jedino može napredovati ukoliko svoje usavršavanje nastavi u Europi. Na preporuku trenera Semjona Miloševića, inače, stalnog člana USSoccer Education, otišao je u Njemačku gdje će pokušati unaprijediti svoj potencijal i usmjeriti se ka profesionalnom igranju.

“Talentiranog Šehića krasi izuzetan radijus kretanja, disciplina u igri, radi se o nogometašu koji može igrati na pozicijama veznog igrača i desnog bočnog. Mislim da se radi o izuzetnom potencijalu, koji uz kvalitetan stučni rad može biti standardni reprenzentativni materijal i istinski profesionalac”, za agenciju BHDINFODESK kazao je trener Semjon Milošević već dokazani “šmeker” koji može prepoznati istinski potencijal.

Naravno daljni napredak ovisi samo od mladog Šehića, njegovo je da vrijedno radi a njemački treneri sigurno znaju put kako ga usavršiti da postane istinski nogometni as.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI