fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Brazilci nisu blistali, ali po deveti put postali su prvaci Južne Amerike

Autor: Dnevno.ba

RIO DE JANEIRO - Nogometna reprezentacija Brazila deveti put prvak je Južne Amerike. U velikom finalu bili su bolji od Perua rezultatom 3:1.

U grupnoj fazi ove dvije selekcije su se sastale, a Brazil je bio “brutalan” i rezultatom 5:0 svladao ovog istog suparnika. Ipak, sada nije bilo ni približno tako lako po prvog favorita i domaćina turnira.

Nakon nešto mirnijeg starta, Brazilci su u 15. minuti poveli golom Evertona. Gabriel Jesus je odlično prošao po desnoj strani i centrirao, a Evertonu nije bilo teško da pogodi mrežu gostiju.

Peru nije imao niti jednu priliku do pretposljednjeg minuta prvog dijela, kada je Thiaga Silvu lopta pogodila u ruku, a sudac pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je veteran Paulo Guerrero, piše ScSport.ba.

Ipak, domaćini su u nadoknadi prvog dijela ponovo došli do vodstva, ovaj put pogodio je asistent kod prvog gola, Gabriel Jesus.

U nastavku vidjeli smo nešto drugačiju igru, Peru je malo više imao loptu u posjedu, a Brazil je čekao kontre. Najbolju priliku propustio je sredinom drugog dijela Roberto Firmino kada je očajnički loše šutirao iz sjajne pozicije s desne strane.

Stvari se za Karioke kompliciraju u 70. minuti kada pravu glupost pravi do tog trenutka sjajni Jesus i zarađuje drugi žuti karton, čime je svoju reprezentaciju ostavio na cjedilu.

Ipak, Peru je u dva navrata zaprijetio, no bez učinka, tako da Brazilci osvajaju svoju devetu titulu prvaka Južne Amerike. No, u 90. minuti susreta dosuđen je jedanaesterac i za domaćine natjecanja, a siguran realizator bio je Richarlison.

Interesantno, za Peruance ovo je prvi poraz u povijesti finala Copa Americe, pošto su u dosadašnja dva finala ostvarili isto pobjeda.

Već sljedeće godine igra se novo prvenstvo ovog kontinenta, a domaćini će biti Kolumbija i Argentina.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});