fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Mnogo šansi na Grbavici, crveni karton, ali – opet nula!

Autor: ScSport.ba

SARAJEVO - Odigran je 110. ligaški derbi Željezničara i Sarajeva. Sarajevski derbi je bio iznad prosjeka, s mnogo šansi, međutim ponovo nije bilo golova.

Na početku utakmice Sarajevo je imalo ogromnu šansu. Duljević je uposlio Ahmetovića, koji je šutirao iz prve, a Kjosevski je sjajno obranio. Tri minute poslije Mihojević je pokušao iz slobodnjaka s 30-ak metara, a lopta je zakačila igrača domaćih i otišla u korner.

Željezničar je odigrao lijepu akciju u osmoj minutu, a završio ju je Lendrić prizemnim udarcem. Pavlović nije imao problema. Miroslav Stevanović je u 12. minuti fantastično prošao po desnoj strani i uposlio Lendrića, koji se malo spetljao i na kraju loše šutirao.

Samo minutu poslije Lendrić je sjajno prevario obranu Sarajeva, a na kraju je Rustemović izblokirao njegov udarac. Rustemović se povrijedio i odmah ga je zamijenio Ivetić. Stevanović se odlično izborio za loptu u 30. minuti, te sa zemlje centrirao, a onda je Crnov glavom šutirao pored gola.

Bordo tim je imao veliku šansu u 32. minuti. Kerla je u posljednji trenutak intervenirao ispred Crnkića. Duljević je pokušao s 30-ak metara u 33. minuti, a Kjosevski je izvadio loptu ispod grede. Nedugo nakon toga na drugoj strani, poslije centaršuta Crnova, loše je loptu glavom udario Lendrić.

Duljević je pokušao još jednom dalekometnim udarcem u 39. minuti. Ovaj put lopta je otišla daleko pored gola. Kapetan Sarajeva je sjajno šutirao u 42. minuti, a Kjosevski je obranio. Nakon odbijene lopte Hebibović je promašio nemoguće. Poluvrijeme je završilo 0:0.

Almir Bekić je izblokirao Zebu u 49. minuti, a lopta je otišla u korner, nakon kojeg je Bogičević šutirao glavom preko gola. U istoj minuti na drugoj strani viđen je opasan centaršut Hebibovića, ali nije bilo promjene rezultata.

Hodžić je uputio dobar centaršut u 57. minuti, Kjosevski je dobro intervenirao. Dvije minute poslije Stevanović je šutirao, a Pavlović izvrsno obranio. Na drugoj strani Crnkić je poslao loptu preko gola. Kerla je šutirao glavom preko gola u 67. minuti.

Kerla je u 76. minuti dobio žuti karton, a samo minutu poslije igrao je rukom nakon čega je dobio drugi žuti i morao je ranije pod tuš. Željezničar je ostao s igračem manje. Sarić je u 78. minuti sjajno šutirao iz slobodnjaka, a Kjosevski je izvadio loptu ispod grede.

U nastavku Sarajevo je pokušalo doći do gola, a Hebibović je u 80. i 83. minuti šutirao preko gola. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, a vrijedi istaći da je igrač utakmice bio Kjosevski, koji je zaključao svoj gol.

Željezničar – Sarajevo 0:0

SARAJEVO – Stadion: Grbavica. Gledatelja: 15.000. Sudac: Admir Šehović (Sarajevo). Žuti kartoni: Radinović, Kerla, Stanić (Željezničar), Sarić, Novaković, Ivetić (Sarajevo). Crveni karton: Kerla (Željezničar).

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović S., Crnov (od 62. minute Zakarić), Blagojević, Bogičević, Stanić, Kerla, Zeba (od 81. minute Osmanković), Lendrić, Radinović 8od 71. minute Marković) i Stevanović M.

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Rustemović (od 15. minute Ivetić), Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Hebibović (od 89. minute Lelić), Mihojević, Bekić Al. i Ahmetović.

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});