fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nogometaši Sarajeva prvi finalisti Kupa BiH

Autor: ScSport.ba

DOBOJ KOD KAKNJA - Mladost je bila nemoćna u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva. "Bordo" tim slavio je u Doboju kod Kaknja 3:2. Domaći su tek u finišu došli do dva gola i ublažili poraz.

Prvu veću šansu na utakmici imalo je Sarajevo. Novaković je u četvrtoj minuti uputio sjajan šut sa preko 20 metara, a Velić je uspio obraniti. “Bordo” klub mogao je do vodstva u 11. minuti, ali je Hebibović pogodio stativu.

Sarić je uputio dobar dalekometni udarac u 16. minuti, a lopta je otišla malo pored gola. Hebibović je imao dobru šansu u 19. minuti, ali Velić je obranio. U nastavku akcije Hebibović je još jednom pokušao i po drugi put je pogodio vratnicu.

Maksimović je u 25. minuti uputio prvi udarac u okvir gola Sarajeva. Pavlović nije imao problema. Hodžić je u 31. minuti uputio fenomenalan udarac, a lopta je pogodila gredu. Hebibović je u 36. minuti uposlio Ahmetovića, a napadač Sarajeva je glavom šutirao pored gola.

U finišu prvog poluvremena Brkić je uputio dva šuta prema golu Sarajeva. Prvo je lopta otišla preko gola, a zatim je Pavlović odlično obranio. Na poluvrijeme se otišlo mirnih mreža, iako je viđen veliki broj prilika.

Samo nakon 20-ak sekundi igre u drugom dijelu utakmice Sarajevo je došlo do prednosti. Nakon što je lopta krenula s centra, Ivetić je uposlio Ahmetovića, a on je loptu proslijedio do Duljevića, da bi kapetan gostiju postigao lijep pogodak za 0:1.

Nedugo nakon pogotka udarac Sarića odlično je obranio Velić. “Bordo” klub došao je do drugog gola u 60. minuti. Nakon lijepe akcije koja je išla po desnoj strani, Hodžić je centrirao, a lopta je došla do Crnkića koji je zatresao mrežu domaćih za 0:2.

U nastavku Šišić je šutirao pored gola. Priliku za Sarajevo u 76. minuti imao je Husejinović, koji je ušao minutu ranije, ali je slabo šutirao i Velić je uhvatio loptu. Gosti su imali veliku priliku i u 80. minuti kada je Bekić uposlio Crnkića, koji nije uspio zahvatiti loptu.

“Bordo” tim postigao je treći pogodak u 83. minuti. Kovačević je šutirao, a lopta je pogodila Isakovića i završila u golu Mladosti. Sarajevo se opustilo u finišu utakmice, te je Brkić postigao sjajne golove u 88. i 89. minuti za konačnih 2:3. Vrijedi istaći da je u sudačkoj nadoknadi imao priliku zabiti i iz penala, ali nije uspio savladati Pavlovića.

DOBOJ KOD KAKNJA – Stadion: Gradski stadion Doboj Kakanj. Sudac: Elvis Mujić (Banovići). Žuti kartoni: Kadušić (Sarajevo).

FK MLADOST: Velić, Galić, Gačan (od 62. minute Aganspahić), Laštro, Kuzmanović, Musić, Šišić (od 81. minute Sušić), Maksimović, Brkić, Ramović (od 71. minute Husić) i Isaković.

FK SARAJEVO: Adilović, Hodžić, Novaković, Duljević (od 75. minute Husejinović), Sarić, Crnkić, Hebibović, Mihojević, Al. Bekić, Ahmetović (od 79. minute Am. Bekić) i Ivetić (od 70. minute Kovačević).

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});