fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Peruanci namučili Čile, ali domaćin prošao u finale Copa Americe

Autor: Sportnet.hr

SANTIAGO - Domaćin Copa Americe, reprezentacija Čilea, postala je prvi finalist tog natjecanja. U prvom polufinalu pobijedila je Peru 2:1.

Nakon prolaska skupine, Čile je u četvrtfinalu izbacio branitelja naslova Urugvaj, a u polufinalu mu se s druge strane terena našao Peru.

Peru se, doduše, nije dao impresionirati čileanskom euforijom i već u devetoj minuti Farfan je glavom pogodio vratnicu, ali je u 20. minuti ostao bez isključenog Zambrana, zbog neopreznog naleta nogom na leđa Aranguiza.

Čile je s igračem više napokon preuzeo kontrolu nad igrom, ali su Valdivia i Vargas bili neprecizni u najizglednijim šansama pred Galleseovim golom. S druge strane, Peru nije bio sasvim bezopasan, stvorivši dvije – tri poluprilike iz prekida ili protunapada.

Međutim, Peruanci nisu izdržali s “nulom” do poluvremena. Igrala se 42. minuta kada se Sanchezov ubačaj odbio od vratnice, a Vargas nekako uspio ugurati loptu preko crte.

Vargasu je početkom drugog poluvremena poništen pogodak zbog zaleđa, da bi u 60. minuti stadion utihnuo, kada je Medel skrenuo peruanski ubačaj s desne strane u vlastitu mrežu za izjednačenje.

No, Čile je u Vargasu imao pravi odgovor. Napadač je opalio s 25 metara i matirao Gallesea te vratio domaćinu pogodak prednosti, ali i prijeko potrebno samopouzdanje.

Dok je Peru s desetoricom pokušavao izaći na čileansku polovicu i ponovno poravnati, Sampaolijeva je momčad imala nekoliko prilika zapečatiti pobjedu, ali prije svih Valdivia, Sanchez i Vidal nisu pronašli metu.

Ipak, to nije umanjilo veselje domaćih nogometaša, koji će se pred svojom publikom za kontinentalnu titulu boriti protiv Argentine ili Paragvaja.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});