fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PL BiH: Sarajevski suci kroje pravdu četverolistu vodećih

Autor: D. Ivanković

TUZLA - Četverolist vodećih bh premijerligaša predstojećeg vikenda međusobno igraju u sklopu 20. Kola, a sudbinu će im dijeliti arbitri iz Sarajeva, pa će tako Admir Šehović suditi na Tušnju susret vodeće Slobode i trećeplasiranog Radnika, dok će Irfan Peljto voditi hercegovački derbi u kojem Širokobriježani na svojoj Pecari dočekuju drugoplasiranog Zrinjskog.

To su ujedno jedine dvije utakmice nedjeljnog dijela programa, dok se preostale utakmice ovog kola igraju u subotu. Željezničar je gost kod autsajdera Veleža i tu bi sve osim sigurne gostujuće pobjede predstavljalo prvorazrednu senzaciju, dok je Sarajevo u svakom pogledu favorit protiv Čelika, iako ne u tolikoj mjeri kao Željo u Vrapčićima.

Mladost i Vitez su dva bodovno poravnata kluba i prvi su iznad crte koja označava opstanak u društvu najboljih tako da ova utakmica i jednima i drugima nudi dodatnu priliku za bijeg iz opasne zone.

S druge pak strane bodovno su poravnati Olimpic i Borac, koji se također međusobno sastaju, no oni su prvi ispod spomenute crte koja označava opstanak, pa je ovaj susret prilika za hvatanje priključka s klubovima iznad crte.

Drina će nakon neočekivanog slavlja u Prijedoru ugostiti Slaviju, premda vjerojatno u Zvorniku više nitko ne vjeruje u opstanak, dok se Slavija pobjedom nad Olimpicom još više udaljila od opasne zone, pa bi eventualni trijumf u Zvorniku bio samo nadogradnja prethodno osvojenih bodova i u svakom pogledu dodatno rasterećenje za premijerligaša iz Istočnog Sarajeva.

Travničani su uzeli bod u Zenici i napravili prvi korak ka ostvarenju svog cilja, međutim ukoliko na Piroti ne savladaju Rudara teško se imaju čemu nadati u borbi za opstanak. U slučaju pobjede “Veziri” bi si produžili nadu, a realno su na dobrom putu da to i učine.

Parovi 20. Kola

Subota, 05. ožujka

15.00:
TRAVNIK: Travnik – Rudar (Sudac: Miloš Gigović – Gradiška)
ZVORNIK: Drina – Slavija (Sudac: Dragan Petrović – Banja Luka)
SARAJEVO: Olimpic – Borac (Sudac: Ilija Živković – Orašje)
DOBOJ KOD KAKNJA: Mladost – Vitez (Sudac: Haris Kaljanac – Sarajevo)
MOSTAR: Velež – Željezničar (Sudac: Ermin Sivac – Zenica)

17.00:
SARAJEVO: Sarajevo – Čelik (Sudac: Vladimir Bjelica – Istočno Sarajevo)

Nedjelja, 06. ožujka:

15.00:
TUZLA: Sloboda – Radnik (Sudac: Admir Šehović – Sarajevo)

17.00:
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Zrinjski (Sudac: Irfan Peljto – Sarajevo)

Poredak:
Sloboda 41, Zrinjski 40, Radnik 38, Široki Brijeg 36, Sarajevo 35, Željezničar 31, Čelik 29, Slavija 28, Vitez i Mladost 26, Olimpic i Borac 19, Travnik 18, Rudar 16, Drina 12, Velež 8 bodova.

Autor: D. Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});