fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Ante Barbarić

PL BiH: Zrinjskom Jakupović sudi u Zenici, Širokobriježanima ponovno Sarajlija

Autor: D. Ivanković

ZENICA - Do završetka tekuće premijerligaške sezone preostalo je deset prvenstvenih kola, a već nakon dva uvodna kola proljetne polusezone svjedočili smo velikim "turbulencijama", prije svega vezanim za veliki hercegovački derbi Širokog Brijega i Zrinjskog, odnosno sudar Slobode i Sarajeva u četvrtzavršnici Kupa BiH.

Raspored 21. Kola garantira nastavak nečeg takvog, pa je nekoliko utakmica ovog vikenda koje privlače veliku pozornost. Jedna od njih je svakako dvoboj Čelika i Zrinjskog. Zeničani još nisu osigurali opstanak, iako su na poprilično dobrom putu, dok Mostarci idu na titulu prvaka, pa samim time na Bilino Polje stižu po puni plijen.

Kvalitet je objektivno na njihovoj strani, međutim Zeničani nikome ne prepuštaju bodove, pa kako ističu sa Zrinjskim će odigrati pošteno isto koliko i sa Sarajevom u prošlom kolu kada je aktualni bh prvak tek u sudačkoj nadoknadi stigao do tog pobjedničkog zgoditka. “Plemićima” na Bilinom Polju sudi omiljeni lik iz bh premijerligaških “crtića”, a riječ je o Edinu Jakupoviću iz Bihaća, pa je to svakako dodatni razlog što se u Zrinjskom nadaju pozitivnom epilogu.

I vodeću Slobodu čeka neugodno gostovanje kod Viteza, koji je u sličnoj situaciji kao i Čelik, s tim da momčad Branka Karačića ima dva boda manje, a samim time još veći motiv pred ovu utakmicu. Dodatni motiv Vitežanima mogu biti i posljednje izjave čelnog Slobodinog čovjeka Azmira Husića o tome kako su Vitežani prošle sezone pustili Sarajevu, koje je na taj način osvojilo ključne bodove u borbi za titulu prvaka. Tuzlacima će inače u Vitezu suditi Sarajlija Admir Šehović.

siroki-mladost11032016

Kako u Savezu ništa ne prepuštaju slučaju činjenica je što će i Širokom Brijegu ponovno pravdu dijeliti jedan arbitar iz glavnog bh grada. Ponovno im je suparnik klub iz Mostara, a Adis Mulahasanović je osoba koja će voditi utakmicu u Vrapčićima. No, ako ćemo realno, s obzirom na situaciju u redovima “Rođenih” Širokobriježani se nemaju čega bojati, jer je ovaj Velež toliko loš da se protiv Širokog Brijega nema čemu nadati taman da mu sudi “Pika” Ćemalović. Zapravo, kad još bolje razmislimo, u tom slučaju se ni znatno jači Velež od ovog današnjeg vjerojatno ne bi imao čemu nadati protiv Širokobriježana.

Željezničar je od svih klubova iz gornjeg razreda bh klupskog nogometa najbolje ušao u proljetnu polusezonu ostvarivši tri pobjede uz gol razliku 5:0, pa je ova momčad i protiv Mladosti veliki favorit. Gosti iz Doboja kod Kaknja igraju nešto lošije nego jesenas i stoga se teško imaju čemu pozitivnom nadati na Grbavici.

Radnik je u prošlom kolu izgubio derbi od Slobode, međutim protiv Olimpica na domaćem terenu Petrovićevi momci imaju ulogu favorita, iako i gosti iz Sarajeva priželjkuju bodove koji bi ih vratili u život, odnosno umnogome povećali njihove izglede u borbi za opstanak.

Slavija se jako dobro drži u središnjem dijelu poretka, dok su Travničani u sve težoj situaciji, pa bi gubitkom bodova u ovom susretu bili u gotovo izgubljenom stanju, a kako igraju “Veziri” jedna takva opcija je i najočiglednija.

Borac je veliki favorit protiv Drine, no gosti iz Zvornika se još ne predaju, odigrali su iznad očekivanja protiv Rudara i Slavije, pa ni u Banja Luci neće izvjesiti bijelu zastavicu, ali kao što rekosmo Borac ni pod razno ne smije pomišljati na kiks u ovom dvoboju.

Rudar dočekuje momčad Sarajeva koja priželjkuje gostujuće kikseve Slobode i Zrinjskog što bi “bordo” momke vratilo u borbu za titulu prvaka, no za njih će u Prijedoru i prvi cilj biti teško ostvariti, a to je vlastita pobjeda.

RASPORED 21. KOLA

Subota, 12. ožujka:
PRIJEDOR: Rudar – Sarajevo (Sudac: Elvis Mujić – Banovići; 14.00)
MOSTAR: Velež – Široki Brijeg (Sudac: Adis Mulahasanović – Sarajevo; 15.00)
VITEZ: Vitez – Sloboda (Sudac: Admir Šehović – Sarajevo; 15.00)
BIJELJINA: Radnik – Olimpic (Sudac: Husein Terzić – Travnik; 15.00)
ZENICA: Čelik – Zrinjski (Sudac: Edin Jakupović – Bihać; 17.00)
BANJA LUKA: Borac – Drina (Sudac: Vladimir Bjelica – Istočno Sarajevo; 18.00)

Nedjelja, 13. ožujka:
SARAJEVO: Željezničar – Mladost (Sudac: Goran Paradžik – Ljubuški; 15.00)
ISTOČNO SARAJEVO: Slavija – Travnik (Sudac: Ognjen Valjić – Banja Luka; 15.00)

Poredak:
Sloboda 44, Zrinjski 43, Sarajevo i Radnik 38, Široki Brijeg 36, Željezničar 34, Čelik i Slavija 29, Vitez i Mladost 27, Olimpic 22, Borac i Travnik 19, Radnik 17, Drina 13, Velež 8 bodova.

Autor: D. Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});