fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Real Madrid želi Hajdukovog vratara i ne pita za cijenu!

Autor: Bruno Herljević

MADRID - Ne tako davno, točnije prošlog mjeseca, razgovarali smo s legendarnim hrvatskim vratarom Tončijem Gabrićem i pitali ga što misli o hrvatskim vratarima, to jest, koga smatra dovoljno talentiranim da uskoro preuzme reprezentacijsku ‘jedinicu’.

Kao iz topa ispalio je ime Karla Letice, trenutno prvog vratara Hajduka koji je sjajnim partijama istusnuo također dobrog Dantea Stipicu. Mladi 21-godišnji čuvar mreže nije poznato ime samo u Hrvatskoj, prate ga skauti diljem Europe, a među njima su se našli i oni Real Madrida.

No, ovako nešto nitko nije očekivao. Španjolska Marca stavila je mladog Leticu na naslovnu stranicu uz tvrdnju kako će završiti u redovima Reala, a pišu i kako su kontakti već uspostavljeni.

U noći s petka na subotu društvenim mrežama počela je kružiti fotografija naslovnice najtiražnijeg sportskog lista u Španjolskoj na kojoj se nalazi slika Letice. Izvor koji je odao informaciju Španjolcima tvrdi kako je Letica nasljednik Keylora Navasa te kako je oduševio skaute Reala svojom zrelošću u tako ranim godinama za vratara i u njemu vide talentiranog čuvara mreže u kojeg žele ulagati.

Letica ove sezone ima deset nastupa za Hajduk, ali od ovog proljeća je preuzeo ulogu prvog vratara i ima dva vrlo dobro odrađena derbije protiv Dinama i Rijeke. U tih deset nastupa primio je tek dva gola, a osam je puta sačuvao mrežu čistom u 900 minuta igre te se može pohvaliti time da je skinuo penal Mariju Gavranoviću u derbiju s Rijeko na Rujevici i time je omogućio Hajduku pobjedu protiv aktualnog prvaka nakon više od pet i pol godina.

Iako je neosporno talentiran i navodno tražen u Realu, Letica vrijedi tek oko 250 tisuća eura, ali bude li ga, recimo, Dalić uvrstio kao trećeg vratara za smotru u Rusiji i nastavi li se pojačavati interes moćnih klubova, cijena će mu rapidno narasti.

Treba još reći kako je Stipica još uvijek na stipendijskom ugovoru, ali nema dvojbe da će Hajduk hitati s novim ugovorom nakon ovakve vijesti.

Autor: Bruno Herljević
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});