fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Roma s Džekom stiže zaostatak protiv Lyona, M. United dočekuje Rostov

Autor: Klix.ba

RIM: Uzvratne utakmice osmine finala Europske lige igraju se danas. Roma ,čiji dres nosi bh. reprezentativac Edin Džeko, u Rimu dočekuje Lyon.

Lavovi su prije sedam dana u Francuskoj slavili rezultatom 4:2, a Vučica će pokušati nadoknaditi zaostatak. Rimljani su u posljednjoj prvenstvenoj utakmici savladali Palermo u gostima rezultatom 3:0. S mnogo samopouzdanja dočekuju goste iz Francuske, a puno se očekuje od Džeke koji bi trebao biti u vrhu napada Rome.

Manchester United će odmjeriti snage s Rostovom. Prvi meč u Rusiji završen je rezultatom 1:1. Zlatan Ibrahimović i suigrači trebali bi ovaj dvoboj riješiti u svoju korist, a engleski tim je apsolutni favorit.

Ajaxu na megdan stiže Kopenhagen koji je prije sedam dana pobijedio na svom stadionu 2:1. Za očekivati je da će domaći krenuti ofanzivno, a gosti će se truditi da taj početni nalet prođe bez rezultatskog minusa i da što prije pređu u kontrolu igre. Zavisno koliko će biti uspješni u tome, proporcionalno će jačati ili opadati euforija domaćih.

Borussia M’ gladbach će ugostiti i pokušati savladati rivala iz Bundeslige – Schalke. Prvi okršaj osimne finala okončan je 1:1. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac važan je igrač u dresu gostiju, a trebao bi zauzeti mjesto u udarnoj postavi. Borussia je u prvenstvenoj utakmici poražena od HSV-a, dok je Schalke deklasirao Augsburg.

Krasnodaru na noge dolazi Celta koja ima prednost iz prvog meča od 2:1. Ruski klub čeka izuzetno težak ispit, a ukoliko žele eliminirati svog suparnika svi igrači trebaju biti u optimalnom izdanju. Posebno trebaju obratiti pozornost na prekide. Dakako, najviše zadataka imat će vezni red. Ukoliko neko podbaci, gosti će to kazniti.

Bešiktaš će protiv Olympiakosa voditi bitku za plasman među osam najboljih u ovom takmičenju. Dvoboj u Grčkoj završen je neriješeno 1:1. Domaći će pokušati na krilima navijača da ostvare pobjedu i plasiraju se u narednu rundu Evropske lige.

Genk je prije sedam dana u gostima savladao Gent s visokih 5:2, tako da bi uzvratna utakmica za domaće bi trebala biti formalnost.

Anderlecht je u prvom sudaru savladao APOEL sa minimalnih 1:0, a uzvrat igraju na svom stadionu i favoriti su u ovom okršaju.

Parovi i satnica:

Krasnodar – Celta 19:00 sati (prvi meč završen rezultatom 1:2)
Bešiktaš – Olympiakos 19:00 sati (prvi meč završen rezultatom 1:1)
Genk – Gent 19:00 sati (prvi meč završen rezultatom 5:2)
Anderlecht – APOEL 21:05 sati (prvi meč završen rezultatom 1:0)
Borussia M’gladbach – Schalke 21:05 sati (prvi meč završen rezultatom 1:1)
Roma – Lyon 21:05 sati (prvi meč završen rezultatom 2:4)
Manchester United – Rostovo 21:05 sati (prvi meč završen rezultatom 1:1)
Ajax – Kopenhagen 21:0 sati (prvi meč završen rezultatom 1:2)

Autor: Klix.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});