fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Velika tri boda Čeliku na sarajevskoj Otoci

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nogometaši Čelika slavili su u prvoj utakmici Lige za opstanak vrlo važnu pobjedu protiv fenjeraša Olimpica rezultatom 1:0 na Otoci.

Gosti su od starta bili nešto bolji suparnik, ali većih prilika na otvaranju nije bilo. Prve prilike Čelik je imao u 15. minuti, kada su dva šuta napadača gostiju završila obranama Dejana Bandovića bez problema.

U 18. minuti domaći tim je odigrao divan napad, ali je na kraju faul spriječio veliku priliku. Nakon ubacivanja ništa se nije dogodilo što bi ugrozilo gol Čelika.

Jedini pogodak na utakmici viđen je u 38. minuti susreta. Nevjerojatna drama je viđena pred golom Olimpica, a Danijal Brković je pogodio praznu mrežu Olimpica sa zemlje. Bila je to velika greška domaće obrane, piše ScSport.ba.

U drugom poluvremenu sve je išlo na ruku Čelika. Kiša je usporavala igru, sudac Živković je konstantno svirao sitne prekršaje, a domaći nisu uspjeli stvoriti veću priliku.

Na otvaranju drugog dijela gol Mahira Karića je poništen zbog opravdano dosuđenog zaleđa. Veliku šansu za goste je u 62. minuti propustio Haris Dilaver. Šutirao je sa tri metra glavom direktno u Bandovića.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a većih uzbuđenja nije ni bilo, tako da je Čelik stigao do, moglo bi se na kraju ispostaviti, ključne pobjede u borbi za opstanak.

Olimpic – Čelik 0:1 (Brković 38’)

SARAJEVO – Stadion: Otoka. Gledatelja: 500. Sudac: Ilija Živković (Orašje). Žuti kartoni: Muamer Svraka (Olimpic), Enis Sadiković (Čelik).

OLIMPIC: Bandović, Imamović, Bevab, Osmanović, Vrdoljak, Hadžić, Kojić, Čolić, Pehar (od 81. minute Bogdanović), Svraka, Kiso (od 55. minute Govedarica).

ČELIK: Ružić, Regoje, Karić, Dilaver, Brković, Jusić, Bureković, Sadiković, Pezer, Hećo (od 89. minute Smriko), Šišić (od 85. minute Mašić).

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});