fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kriminalna skupina Beriza Kormana imala je svoje doušnike i u policiji!

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - Direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman na današnjoj press-konferenciji rekao je kako je u akciji „Scarface“ uhapšeno 13 osoba koji su od ranije poznati organima gonjenja dok se za određenim brojem članova iste kriminalne grupe traga i oni se, najvjerojatnije, nalaze van granica BiH.

Uhićeni su osumnjičeni za krivična djela ubistva, iznude, pranja novca, organizovanog kriminala, pripremanje krivičnog djela, ugrožavanja sigurnosti, proizvodnje i prodaje narkotičkih sredstava…

-Riječ je o kriminalnoj grupi koja je na neki način ovladala Gradom Tuzla i nekim dijelovima Tuzlanskog kantona. Uspostavili su, tako da kažem, svoja pravila – kazao je Korman.

Na pitanje da li može otkriti imena uhapšenih odgovorio je da ne može zbog dalje istrage, ali je potvrdio da je uhapšen Beriz Kabilović. Također je naveo kako se ne može reći ko je vođa kriminalne grupe, ali je direktor Korman potvrdio da su oni imali svoje doušnike i među policajcima.

-Vidjet ćemo šta će istraga pokazati i da li ćemo te stvari tretirati kroz disciplinski postupak ili kao krivična djela – kaže Korman.

Pored bankovnih kartica, mobitela, oružja i drugih dokaza, službenici Policijske uprave TK od uhapšenih osoba su oduzeli i 20 putničkih automobila. Akcija je ralizovana u sadjestvu sa FUP-om i OSA-om, a pod nadzrom Kantonalnog tužilaštva TK.

Prema riječima Kormana pripreme za provođenje akcije su trajale sedam mjeseci, a akcija „Scarface“ bit će nastavljena i narednih dana. Kazao je i da je riječ o jednoj od najsloženijih akcija koju je realizirala Policijska uprava MUP-a TK, prenosi Dnevni avaz.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});