fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HDZ BiH uputio poziv da se glasa za Grabar Kitarović

Autor: Dnevno.baVijestiBo

MOSTAR - Pozivamo Hrvate i hrvatske državljane u BiH da u nedjelju, 22. prosinca 2019. godine iskoriste svoje biračko pravo i ispune građansku obavezu, te glasujući na biračkim mjestima u BiH podrže Kolindu Grabar-Kitarović, predsjedničku kandidatkinju HDZ-a Republike Hrvatske, navode iz HDZ BiH.

– Kao predsjednica Republike Hrvatske, Grabar-Kitarović se ustrajno zalagala za prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, boreći se za hrvatsku ravnopravnost i ostvarenje prava konstitutivnog naroda. U svom petogodišnjem mandatu kontinuirano se zalagala za poštivanje prava hrvatskog naroda u BiH na odabir vlastitih legitimnih političkih predstavnika i legitimno zastupanje na svim nivoima vlasti te, oštro osuđujući prekršaje ustavno-definiranih prava bh. Hrvata, pozivala na izmjene Izbornog zakona i zastupala političku, kulturnu, obrazovnu i medijsku ravnopravnost. Zastupanjem politike jednakopravnosti i neovisne političke opredijeljenosti hrvatskog političkog subjekta u BiH, kao predsjednica svih Hrvata isticala je razgovor o Bosni i Hercegovini i položaju bh. Hrvata na najvišim razinama svjetskih političkih razgovora, navode iz HDZ BiH.

Dodaju da su Hrvati u Bosni i Hercegovini konstitutivan narod i imaju pravo na svoj nacionalni identitet, vjeru i jezik.

– Čuvajući konstitutivnost i opstojnost Hrvata u Bosni i Hercegovini, čuvamo ukupni identitet i opstojnost hrvatskoga naroda. Stoga ću još snažnije djelovati kako bi Republika Hrvatska pružala aktivnu potporu očuvanju identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

– Predsjednik Republike Hrvatske predsjednik je svih njezinih državljana, a na poseban način Ustav je regulirao obvezu države, i predsjednika, da skrbi o Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Hrvati i hrvatski državljani u Bosni i Hercegovini s pravom očekuju da se Republika Hrvatska i njezin predsjednik zalažu za legitimna prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ali i za stvaranje novog, pozitivnijeg ozračja unutar međunarodne zajednice prema Bosni i Hercegovini, navode iz HDZ BiH i dodaju:

– Cijeneći odličnu suradnju s HDZ-om Republike Hrvatske i njihovu punu potporu HDZ-u BiH i strankama okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora u Bosni i Hercegovini još jednom Vas pozivamo da izađete na izbore za predsjednika Republike Hrvatske, te svoj glas date Kolindi Grabar-Kitarović, predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Republike Hrvatske.

 

Autor: Dnevno.baVijestiBo
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});