fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KAKAV ALUMINIJ, DRŽ’ SE DELMINIJUMA: Nakon što je najuren iz Mostara, Čović stigao u Tomislavgrad

Autor: Ale Kamber / Dnevni avaz

TOMISLAVGRAD - Nakon što su jučer, 11. srpnja, nezadovoljni radnici mostarskog "Aluminija" povicima "lopove, lopove" i flašama najurili predsjednika HDZ-a BiH/HNS Dragana Čovića iz "stolnog hercegbosanskog Mostara" i ispred centrale njegove stranke, Čović je, pod okriljem večeri, od "Aluminija" pobjegao u Delminijum (Tomislavgrad), vodeći sa sobom i prvu pratilju, Livanjku Borjanu Krišto.

Pošto je radnike “Aluminija”, kako one istjerane politikom njegovog HDZ-a BiH tijekom rata (Bošnjake i Srbe), tako i one, do jučer mu lojalne i ostavljene na cjedilu u predstečajnoj agoniji (Hrvate), “pustio niz vodu”, najvjerojatnija mu je namjera bila u Delminijumu spašavati Borjanu Krišto i njenog favorita za mandatara Vlade HBŽ-a Ivana Jozića.

Jer, padne li Jozić, pada i Krišto, pa neminovno slijedi rasulo HDZ-a u HBŽ-u, kao posljednjem bastionu Čovićevog HDZ-a i kolijevci “Herceg-Bosne”, začete u Livnu.

Da je čelništvo HDZ-a BiH boravilo u četvrtak navečer u Tomislavgradu, potvrdili su i u Centrali HDZ-a BiH, objavljujući to i na svojoj stranici, potvrđujući da je tema razgovora bila uspostava vlasti u HBŽ-u, ne precizirajući stav Centrale o tom pitanju.

Iznenadna posjeta Čovića Tomislavgradu je, najvjerojatnije, bila vezana i za sazivanje Kolegija Skupštine HBŽ-a za danas, na kojem se u prijedlogu dnevnog reda za narednu sjednicu Skupštine HBŽ-a trebala naći i problematika izbora mandatara za sastav nove Vlade Hercegbosanske županije.

Čović i Krišto, prema dostupnim informacijama, žele Livnjaka Ivana Jozića, aktualnog predsjednika Vlade za mandatara, dok je Općinski odbor HDZ-a Tomislavgrad jednoglasno, a Klub Hrvata u Skupštini HBŽ skoro jednoglasno, na tu funkciju predložio Ivana Vukadina, aktualnog načelnika općine Tomislavgrad.

Sjednica Skupštine je zakazana za 22. srpnja 2019. godine, ali na dnevnom redu nema točke o prijedlozima mandatara! Trakavica traje.

Kome će opanci, a kome obojci i hoće li neko bos po delminijskom trnju, ili, ovoga puta, ispod livanjskih praznih i punih boca, ostaje da se vidi. Polijeće Soko…

Autor: Ale Kamber / Dnevni avaz
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});