fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR DANA: Hoće li Beljak i Karamatić zbližiti Čovića i Milanovića?

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Nije došla ni ponoć, a iz Mostara je već stigla čestitka novom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću. Čestitao mu je politički lider bh Hrvata dr. Dragan Čović i na taj način po tko zna koji put najavio "prešaltavanje", a u čemu mu zbilja nema ravnoga.

Podsjetimo, par dana prije izbora upravo je Čović najavljivao pobjedu bivše predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović izjavljujući kako očekuje da će ona dobiti 90 posto glasova onih koji budu u BiH glasali. Svi smo znali da je takav omjer glasova u BiH realan, međutim ta izjava je bila malo nepromišljena s obzirom da se znalo kako ni mogućih sto posto glasova onih što će glasati u BiH ne znači pobjedu bivše predsjednice, a što se na kraju i pokazalo točnim, jer što sada Čović i njegovi puleni imaju očekivati i tražiti od novog predsjednika Zorana Milanovića nakon takvih izjava?

Zoran Milanović je i za vremena dok je obnašao dužnost predsjednika Vlade RH u više navrata dao do znanja kako je prijatelj bh Hrvatima, ali ne na način kako su to očekivali Čović i HDZ BiH, pa je za vjerovati da će i u vremenu dok obnaša predsjedničku dužnost imati i više nego korektan pristup i biti prijatelj, jer na kraju krajeva i njegovi korijeni sežu u BiH, a povrh svega supruga mu je iz Tomislavgrada, pa teško da bude neprijateljski nastrojen prema ovdašnjim Hrvatima bez obzira koliko oni voljeli svoga dobročinitelja Čovića.

Štoviše, možda su ovaj put upravo Hrvati iz BiH donijeli pobjedu Zoranu Milanoviću, odnosno nesvjesno Dragan Čović, Milijan Brkić i njihovi suradnici, jer izlaznost u Republici Hrvatskoj na izbore je bila dosta veća nego u prvom krugu predsjedničkih izbora, a sudeći prema komentarima na društvenim mrežama narod su najviše motivirale slike s birališta iz BiH, ponajprije Mostara, odakle je u eter odaslana poruka o silnim redovima s glasačima i prije otvaranja birališta, a mediji u Lijepoj našoj to su, svjesno ili nesvjesno, itekako znali “napumpati”, te tako “potpaliti” fitilj kod onih neodlučnih, te ih potaknuti na izlazak gdje su oni logično zaokružili kandidata Zorana Milanovića, jer gledajući iz njihovog kuta – pa kud ćeš veće sramote od toga da im “kamenjarci” izaberu predsjednicu!

Teško je reći koliko je takvih bilo, no poznavajući današnju moć elektronskih medija ne bi nas iznenadilo ako je takvih bilo upravo onoliko kolika se na kraju stvorila razlika između dvoje predsjedničkih kandidata!

Sada je pitanje koji je najlakši put za Dragana Čovića do Zorana Milanovića, odnosno kako mu se najlakše “zavući”? Naš je prijedlog da pokuša preko Marija Karamatića, svoga pulena iz HSS-a, kojeg Čović u predizbornim kampanjama zadnjih godina vješto skrije, a nakon izbora ga “ispali” u orbitu, jer lakše kada nekakve radikalne poruke u Sarajevu spram drugih šalje netko tko je iz HSS-a a ne iz HDZ-a pošto trebaš ostati lijep i u očima Europe koja poput Big Brothera sve to nadgleda, pa ne bi bilo dobro da se netko ispred HDZ-a pojavi iznoseći stavove poput Karamatićevih. A ako ste upratili i Milanović je u svojoj kampanji nekako vješto skrivao svoga “karamatića”, odnosno Krešu Beljaka, svoga najpoznatijeg HSS-ovca, a vidjeli ste kako u noći pobjede isti “iskoči” ko iz paštete.

Dakle, sugestija Draganu Čoviću: Vi imate Karamatića, a Milanović ima Beljaka, pa možda najbolje da sjednu Karamatić i Beljak za stol i pronađu način kako da približe vas dvojicu, jednog nam nesuđenog, a drugog, kako ispade, suđenog predsjednika.

Znamo da je Dragan Čović već zaboravio Kolindu Grabar – Kitarović. Pa zaboravio ju je Andrej Plenković, a gdje neće naš Dobročinitelj. Treba se okrenuti ka Milanoviću. Ma znaš Dragane najbolje od svih kako to ide, ta nećemo te mi učiti. Ti si doktor za sve njih.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});