Mostarcima, Žuđenog Božić Želim, da im Uskrsnu Izbori!!!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

MOSTAR - Mediji su se ispunili božićnim čestitkama: Konzum Vam želi-uspješan Božić u kupovini, Merkator Vam želi-sretan Božić u kupovini, Bingo Vam želi-radostan Božić u kupovini, DM Vam želi-mirisni Božić u kupovini, CM Vam želi-kozmetički Božić u kupovini, Yisk Vam želi-udoban Božić u kupovini...

Glavno obilježje njihovih želja-jest u poveznici s potrošnjom! Nema ništa loše, da se razumijemo, u osobnoj potrošnji! Naime, da se bacate po policama, na kojima,uglavnom-leže lažnjaci, i to u vremenu kada Vam Vaša crkva želi-blagoslovljen Žuđeni Božić, u najmanju ruku je bogohuljenje! Sve me to podsjeća na: krokodile kad im se posluži omiljeni obrok! Pohlepa-grabež samo su riječi, koje su izmislili oni, koji ne razumiju ambiciju stožernika! Tako im narasta vlastito bogatstvo, bez potrebe i smisla! Ištete li sažaljenje, stožernici Vam žele najbolji Božić ODSADA, bezgrješni su, vidljivo je kako im olakšanje istječe iz tijela, ne trebaju podsjećanja i zahvale na prošle velikodušne Božiće! Nacionalno me nezadovoljstvo očarava, stoga, bilježim se sa štovanjem, posebice Hrvatskom narodu Mostara, uz želju da Vam za Žuđeni Božić, uskrsnu demokratski izbori! Čestitka za Žuđeni Božić, onima koji ga slave je čestitka koju samo glupani ne vide i ne razumiju! Što bi Vas moglo spriječiti? Moji instikti su nepogrešivi… A Božić je NeObmanjiv…

Gospođe i Gospodo dozvolite, može li se, jednom čestitkom Hrvate učiniti: bogobojaznijim-sretnijim-zadovoljnijim-nacionalno i politički svjesnijim? Stoga, okušati ću se u novoj formi kazivanja-čestitci! Što da radim? Da prekinem, kazivanje za ovu godinu? Ne bi imalo smisla! Ko da mi sami Bog govori kroz tipkovnicu. Izvolite: Naša stvarnost je zaleđena slika. Niti sustav, niti ljudi, ni politika, ZNA SE, ništa se ne mijenja! Narod je u traganju za izgubljenim vremenom! Godine-mjeseci-tjedni-dani-sati prolaze u optimizmu sjećanja, na izuzetnu radost života i rada! Zaogrnuti osjećajem beskorisnosti-neučinkovitosti i nečinjenja, odbacivanja svake nove ideje, kreativnog rješenja, u očekivanju smo nemogućeg! Jedini pravi Božić bi bio, da čestitar-kada bi se stvorio, iz sve izglednijeg političkog sunovrata, vrati narod u sami centar društvenog i političkog života. Ništa Vas više ne bi usrećilo, jer Božić je NeObmanjiv! Tek u nekim budućim Božićima, Hrvatski narod u BiH, može pronaći zasluženu dobrobit svoga postojanja!

Nova 2020godina: bilo bi grješno misliti da će se stožerna politika-vlast mijenjati. Potpuno su sigurni kako će je još dodatno učvrstiti a uprihodovanje povećati. Kao ne znate na čemu temeljim svoje procjene… Kao Vi niste upućeni u liderovu političku misao. Bože, šta to ja, laprdam-demokracija je! Iako Vam je dobro znano da lideromanija, najviše sliči Kim Il Yungovoj nemani! Ta politika će svoju kulminaciju imati u izbornoj 2020. godini! Demokratski kapaciteti i kvaliteti unutar hrvatskog naroda, kontaminirani su toksičnim zametcima stožernika, puzajućim primjercima lideromanije, kao jedinom mogućom metodom bezidejnog vladanja! Ništa to ne bi bilo zaprepašćujuće, da nismo, pri kraju prve polovice, u 21. stoljeću, zatečeni, tijekom-tehnološke revolucije novog doba!

U godini 2020., Hrvatskom narodu želim: da se jave glasovi novopokrenutih političkih ideja, čije programske platforme ne bi potonule, jer su na ucjenjenim grješnim strukturama, kako bi došlo do ostvarenja ustavno-teritorijalno-administrativne jednakopravnosti!

U godini 2020., Hrvatskom narodu želim: prestanak liderova beskonačnog monologa, na temu europskih vrijednosti, dok se pritom urušava svijest o stanju nacionalnih institucija!

U godini 2020., Hrvatskom narodu želim: da iz javnih i dužnosničkih poslova izbace zao duh korupcije!

U godini 2020., Hrvatskom narodu želim: da odbaci strah od novog, jer bi to bio pokazatelj, da su nakon duge i iscrpljujuće borbe, u kojoj su nedemokratske sile svom snagom lomile pluralizam-suprostavljajući ga, demokratskom duhu kod hrvatskog čovjeka, izgubile tu bitku!

U godini 2020., Hrvatskom narodu želim: da se oslobodi lideromanije i stožerne prošlosti i snagom slobodne volje izbora, na demokratski način izabere NOVO – da im se ne dogodi: samo se ljudi mijenjaju a sustavi ostaju isti!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI