fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NEZIM ĆATIĆ – Kukavica koja, brzinom svjetlosti, briše svoje objave na Facebooku!

Autor: A. Muflizović / Dnevno.ba

MOSTAR - Nakon šokantnih podataka koje je objavio portal Zurnal.info, a prenijeli mnogi drugi mediji u BiH, malo smo pogledali na Facebook stranicu spomenutog portala. Kada imamo što i vidjeti. Tzv. pripadnik Patriotske lige, organizator nekakvog otpora (nejasno je otpora kome, kada i gdje), donedavni pomoćnik u Federalnom ministarstvu branitelja, uglađeni, pismeni i nadasve šarmantni - Nezim Ćatić, se oglasio.

KO JE I KOLIKO JE (DO SADA) STRANAKA PROMIJENIO ĆATIĆ?

Do dolaska na poziciju pomoćnika ministra, potpuni anonimus. U ministarstvo se, navodno preko Stranke za BiH “uvalio” negdje 2006. godine. Iako u njegovom, ni privatnom a još manje službenom životopisu, niste mogli naći gdje i kada je svršio pravni fakultet. Uglavnom, studirao je u “cvijetu starosti”.

Nakon što se ulizivao tadašnjem ministru Crnkiću, ubrzo biva imenovan u tadašnje Tijelo za vezu za provedbu Ugovora između BiH i Republike Hrvatske, a samo u 2007. godini u tom “tijelu” je inkasirao 7.921,75 KM.

Ćatić je, u to vrijeme, tijesno surađivao s određenim “visokim dužnosnicima HDZ-a BiH”. Tako su mirovine iz RH dobijali i pojedinci koji u HVO nisu proveli niti sekunde, konkretno, primjer iz Bihaća. Ćatić svakako zna na koga mislimo.

ĆATIĆ SE I HELEZU UVUKAO POD SKUTE!

Nakon što je 2011. godine na vlast došla tzv. “Platforma”, a Crnkića naslijedila neustrašiva Zelena Beretka (po spisku iz 2012.g.), neponovljivi Zukan Helez, preko noći Ćatić postaje “simpatizer” SDP-a BiH. Je li možda, nakon Stranke za BiH, određeno vrijeme proveo i u Helezovoj partiji, nije nam poznato. Ali da je odrađivao prljave poslove i u Helezovom mandatu, na njegovu veliku žalost posjedujemo dokaze.

U to vrijeme lik po nadimku “Hodžica”, bio je siva eminencija ministarstva jer je Helez bio prezauzet obilaskom ugostiteljskih objekata diljem BiH. Helez je toliko neozbiljno shvatio svoj posao, da je i svojoj partijskoj kolegici Nermini Spahalić, povjerio potpisivanje akata koji su se ticali statusa branitelja, RVI, zatočenika logora (poglavito onih pod kontrolom ABiH). Iako je Spahalićka bila pomoćnik za financije što je izravno kršenje zakona.

KAKO JE ĆATIĆ UKLONIO “JUNAČKU” I NEPISMENU OBJAVU NA FACEBOOKU

Portal Zurnal.info objavio popis politički odabranih za nove benefite i mirovine:

http://zurnal.info/novost/21431/ratni-zlocinci-ubice-makroi-mafijasi-lica-sa-crne-liste-sad-a-ministri-savjetnici

Na Facebook profilu portala Zurnal.info, nepismenom objavom, pisanom velikim tiskanim slovima, bez ijednog znaka interpunkcije, oglasio se i bivši pomoćnik ministra, Nezim Ćatić, koji se također nalazi na spisku kojega je pripremila ekipa mala, ali odabrana. Tako je, Nezim Ćatić, od 18.09.1991. – 09.04.1992. godine, negdje po sarajevskim haustorima “nakupio” više od 100 dana kao pripadnik Patriotske lige, organizirajući obranu BiH.

Nezime Ćatiću, hajde nam odgovori na par pitanja:

-Kada i u kojem mjestu je započela srbočetnička agresija na BiH, potpomognuta sa postrojbama JNA?

-Gdje si u to vrijeme ti bio i koje godine ti je priznat status pripadnika Patriotske lige?

-Koga si, na koji način i u kojem gradu u BiH ti organizirao za obranu?

-Jesi li svjestan da objavu, koju si napisao na Facebooku, pa junački (ko’ i 1990.godine organizirajući otpor),  za par minuta izbrisao, napisao pismeno kao pučkoškolac a ne bivši pomoćnik federalnog ministra?

-Je li te imalo sram zbog toga što si učinio, i što za rat do travnja 1992.godine nisi čuo niti na TVSA, a kamoli da si u njemu sudjelovao?

Znamo da nemaš odgovor niti na jedno postavljeno pitanje a da srama imaš, stao bi iza objave koju si izbrisao!

Autor: A. Muflizović / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});