fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KULIN DŽEMOVI: Briga o zdravlju je najvažnija

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Briga o zdravlju uključuje pažljiv odabir namirnica koje se unose u organizam. Pritom bi posebnu pozornost trebalo posvetiti unosu šećera u organizam. Šećer je danas sveprisutan i zastupljen u proizvodima poput čipsa, peciva, gotovih juha, a najzastupljeniji je u slatkišima i gaziranim sokovima.

Unošenjem velikih količina šećera u organizam dolazi do naglog porasta šećera u krvi što utječe na pojavu anksioznosti, razdražljivosti i agresivnosti. Upotreba namirnica s velikim udjelom šećera može izazvati različita oboljenja kao što su pretilost i dijabetes. Konzumacija prirodnih sokova i zdravih namirnica jedan je od ključnih načina u održavanju organizma zdravim i funkcionalnim. Unos tečnosti od iznimne je važnosti pa se preporuča unos oko 1, 5 l tečnosti dnevno. Pozornost valja obratiti i na nutritivne i energetske vrijednosti proizvoda.

Nutricionisti savjetuju što veći unos voća. Što se tiče sokova, najbolje je birati one sa oznakom 100% prirodan ili iskoristiti svježe voće koje imate kod kuće.

Zbog hranjivih svojstava preporučuju se Kulin sokovi i džemovi jer se proizvode od zrelog i probranog voća bez dodataka šećera i konzervansa. Hranjive tvari i minerali iz prirodnih sokova otklanjaju umor. Kulin sok od jabuke proizvodi hormon sreće, dok sok od višnje djeluje kao snažno protuupalno sredstvo.

Niskokalorični Kulin džemovi odličan su izbor za sve sladokusce. Napravljeni su bez umjetnih zaslađivača, konzervansa i šećera, a bogati su ugljikohidratima, mineralima i vitaminima A, C i E.

Ukoliko vodite brigu o svom zdravlju, a pritom se ne želite u potpunosti odreći šećera, onda birajte zdrave i domaće proizvode.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});