fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MUČI VAS IRITANTAN KAŠALJ? Saznajte kako ukloniti sekret iz grla i pluća u samo nekoliko sekundi

Autor: dnevno.ba

Sekret je ljepljiva supstanca koja se nalazi u organima respiratornog sustava. Ljepljiva je zbog svoje zaštitne uloge hvatanja prašine, virusa i alergija koje pomažu u sprječavanju nekih vrsta infekcija.

Osobama koje često imaju začepljenje nosa i grla u plućima se stvori sekret, ili kako ga često u svakodnevnom govoru zovemo “šlajm”, koji uzrokuje probleme s disanjem i gutanjem te pojačano kašljanje.

Simptomi koji se često javljaju uz iskašljavanje sekreta su groznica, slabost, poteškoće s disanjem i curenje nosa. Ako ju niste pravilno uklonili, sekret blokira bronhijalne cijevi, što može dovesti do poteškoća s disanjem.

Osim toga, sekret može uzrokovati i druge zdravstvene probleme, stoga vam donosimo prirodne pripravke koji će vam pomoći da se riješite sekreta iz grla i pluća u samo nekoliko sekundi.

Čaj od đumbira

Đumbir je zdrava namirnica koja djeluje kao prirodni antibakterijski, antivirusni i antihistaminski pripravak te prirodni nazalni dekongestiv. Dakle, može ublažiti škakljanje u grlu i prsima te kašljanje, a uklanjanjem viška sekreta na prirodni način se odčepljuju dišni putevi. Čaj je najbolji način za iskoristiti đumbir, a sve što trebate je voda, med, đumbir i malo papra.

U zakuhanu vodu dodajte nasjeckani đumbir i žličicu papra i kuhajte na jakoj vatri 1-2 minute. Potom smanjite vatru i ostavite da se kuha još 5-6 minuta. Kad maknete čaj s vatre, dodajte med.

Limun i med

I limun i med imaju antibakterijska i antifungalna svojstva. Limun ima puno vitamina C koji sprječava kašljanje i poboljšava imunitet, dok kiselost razbija sekret.

Za ovaj pripravak treba vam nekoliko žlica meda i iscijeđeni sok limuna. Sve trebate dobro izmiješati dok se sastojci ne sjedine, a preporučuje se konzumacija do 3 pripravka dnevno.

Kurkuma

Kurkuma je korisna i zdrava jer sadrži antiseptička i antibakterijska svojstva koja uklanjaju bakterije koje uzrokuju sekret, a uz to čini vaš imunološki sustav jačim.

Da biste napravili ovaj napitak, trebate uzeti čašu tople vode, dodati čajnu žličicu kurkume u prahu i pola žličice soli. Ovom smjesom isperite grlo tri do četiri puta dnevno grgljajući pripravak.

Inhaliranje

Inhaliranje vrućom parom odličan je način otvaranja začepljenih dišnih puteva. Osim toga, vrlo je jednostavno i može se raditi kod kuće više puta dnevno, kad osjetite potrebu.

Ono što trebate je posuda ili lonac, 1-2 l kipuće vode, sušene biljke ili eterična ulja te veliki ručnik. U posudu stavite vodu, dodajte 1-2 žličice bilja (primjerice ružmarina i timijana), stavite glavu u blizinu vode i pokrijte se ručnikom kako para ne bi izlazila van. Dišite duboko nad vodom 5-10 minuta dok ne osjetite poboljšanje.

Za one koji pate od alergija, astme i drugih problema s disanjem, odlična su pomoć ljekovite biljke. Kuhajte stoga čajeve od onih najdjelotvornijih.

Oman korijen

Korijen ove biljke pomaže pri uništavanju štetnih bakterija, smanjenju kašlja, izbacivanju viška sluzi i ublažavanju želučanih problema. U dišnom sustavu, postupno ublažava groznicu koja bi mogla biti prisutna dok se borite protiv infekcije i potiče izlučivanje toksina putem znojenja. Zbog svog djelovanja na višak sluzi i toksina u respiratornom traktu, često je korisna za liječenje emfizema, astme, bronhijalne astme i tuberkuloze. Osim djelovanja na dišni sustav, pomaže radu probavnog sustava. Možete koristiti jednu čajnu žlicu biljke na čašu vode u čaju ili pola do jedne žličice tinkture, tri puta dnevno.

Lobelia

Lobelia je izvrsna biljka za plućne probleme kao što su kašalj, infekcija, bronhijalna astma i prekomjerno nakupljanje sluzi. Pomaže ublažiti grčeve bronhija, što je korisno za astmatičare. To je izuzetno jaka biljka i stoga je treba koristiti oprezno. Pratite upute na paketiću i nemojte prekoračiti preporučenu dozu.

Plućnjak

Plućnjak ili medunac (lat. Pulmonaria officinalis) uklanja katar iz gornjih dišnih puteva, nosa, grla i gornjih bronhija. Pomaže smiriti sluznicu dišnog sustava i smanjuje kašalj. Ovo je također dobro za bronhitis. Medunac djeluje dobro uz biljke kao što su konjsko kopito i lobelia. U čaju pomiješajte jednu do dvije žličice suhe biljke po šalici i pijte po jednu šalicu tri puta dnevno.

Vučji trn

Vučji ili pasji trn (Hippophae) poznat je po velikim količinama vitamina C te liječi astmu, kronični kašalj, druge poremećaje disanja i kožne bolesti. U zadnje vrijeme sve se češće spominje uz gubitak tjelesne težine, pa čak i uz liječenje raka.

Prije uzimanja ljekovitog bilja dobro provjerite izvor i držite se uputa. Pazite da ne utječe na lijekove koje koristite.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});