fbpx

NAKON TRI MJESECA proradio uređaj za magnetnu rezonancu u SKB Mostar

Autor: Dnevno.ba

Nakon tromjesečnog kvara s radom je započeo popravljeni MR uređaj 3T u Kliničkom zavodu za radiologiju Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Svi pacijenti koji su naručeni od datuma početka rada MR uređaja bit će primljeni na zakazane termine (svi pacijenti naručeni 7. prosinca mogu doći na pretragu po zakazanom terminu te tako redom), a pacijenti koji su propustili termine zbog kvara MR uređaja (od 30. kolovoza do danas), a ostavili su svoj kontakt uz uputnicu na recepciji Kliničkog zavoda za radiologiju bit će u dogledno vrijeme informirani o novom terminu i realizaciji pretrage, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SKB-a Mostar, prenosi Fena.

“Pacijenti koji nisu ostavili kontakt podatke te ih nismo u mogućnosti kontaktirati, mogu se doći informirati na recepciji radiologije radnim danom od 13 do 17 sati (ponijeti uputnicu i nalaz specijalista koji je preporučio pretragu – obvezno). Svjesni svojih ograničenih kapaciteta kako u opremi, tako i broju liječnika specijalista radiologije, moramo voditi ozbiljnu analizu i brigu o prioritetnim pacijentima koje naručujemo”, navode iz mostarske bolnice.

Dodaju kako će prioritetni pacijenti u dobivanju najranijeg mogućeg izvanrednog termina biti svi onkološki pacijenti koji rade prvi ili kontrolni nalaz, djeca, kao i pacijenti za koje se u trijaži uputnica i nalaza utvrdi kako je njihovo zdravstveno stanje prioritetno (zahtjeva žurniju dijagnostičku obradu).

Svi ostali pacijenti bit će raspoređeni u skladu s realnim mogućnostima Kliničkog zavoda za radiologiju koji će raditi u obje smjene, uključujući i rad subotom.

“Ovim putem molimo sve pacijente kao i kolege liječnike koji ih upućuju, da zadrže dozu strpljenja i razumijevanja jer svi uposlenici Zavoda zaista ulažu maksimalne napore da sustav dijagnostičke obrade, koji pružamo velikom broju pacijenata sa šireg područja Hercegovine, funkcionira u najboljem mogućem redu. Pored navedenog, pozivamo sve pacijente, ako iz nekog razloga neće doći na zakazani termin snimanja, da ga otkažu pozivom na broj recepcije Zavoda na telefon 036/341-963”, kazali su iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Podsjećaju kako je sasvim vidljiva i očekivana preopterećenost radioloških centara u cijelom svijetu, kao i da Klinički zavod za radiologiju SKB-a Mostar sigurno nije izuzetak, te da shodno tome rukovodstvo SKB-a ulaže velike napore kako bi u bliskoj budućnosti nabavili dodatne radiodijagnostičke aparate, a također i povećali broj liječnika specijalista radiologije koji obavljaju ovaj zahtjevan posao.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI