fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NAPITAK ZA DETOKSIKACIJU ORGANIZMA: Trebaju vam samo tri sastojka i voda!

Autor: dnevno.ba

Ako ste neraspoloženi, umorni i otečeni, pravo je vrijeme da očistite tijelo od toksina i ponovno dođete u dobru formu.

Donosimo vam jednostavnu detoksikacijsku dijetu koja je koncentrirana na hranu kao i tehnike uz pomoć kojih se tijelo na prirodan način čisti od toksina. Kako bi detoksikacija bila uspješna, potrebno je piti dosta vode s limunovim sokom, redovni obroci voća i povrća, mahunarki, orašastih plodova i sjemenki.

Osnova ove dijete jest limunada i to svježe ocijeđena. Također, preporučaju se svježi redovni obroci koji moraju biti bogati hranjivim sastojcima. Na ovaj ćete način tijelu osigurati sve potrebne sastojke koji su potrebni za normalno funkcioniranje i izbaciti ćete toksine. Osvježiti ćete svoju probavu bez osjećaja gladi.

Sastojci za limunadu

sok od svježeg limuna

300 ml vode

štapić cimeta

malo ljute papričice

Pomiješajte limunov sok, vodu i papričicu te dobro promiješajte štapićem cimeta i poslužite na sobnoj temperaturi.

Istraživanja

Istraživanja su potvrdila da cimet uravnotežuje šećer u krvi. Također, važno je da limunadu pripremite odmah prije služenja jer stajanjem oksidira i gubi vrijedne sastojke. Ljuta papričica će limunadi dati dodatni ukus. Istraživanja su pokazala da kapsaicin u ljutim papričicama također pomaže u regulaciji šećera u krvi i u razgradnji ugljikohidrata nakon jela, što pomaže pri smanjenju tjelesne težine.

Za jedan dan unijeti ćete dovoljno kalorija za normalno funkciranje organizma, a vaše tijelo će u ova 24 sata imati priliku da se riješi toksina nakupljenih prilikom pretjeranog uživanja u hrani i svakodnevnog života (stresa, zagađenosti i obrađenih namirnica).

Dijetu nije dobro primjenjivati više od jednog dana u tjednu jer inače nije dovoljno efikasna. Međutim, djelotvorna je kao čistač probave i dobar početak ukoliko ste odlučili izgubiti nekoliko kilograma.

Dijeta

Ustanite oko 7.30 sati i odmah popijte prvu čašu vode sa limunom. Najbolje je da je voda mlaka te pričekajte najmanje pola sata prije nego što doručkujete.

Doručkujte svježe voće (jabuke, kruške, borovnice, jagode…), jogurt i orašaste plodove kao što su orasi ili badem. Oko 10.00 sati popijte drugu čašu limunade, a deset minuta nakon toga pojedite bananu i šaku sjemenki suncokreta ili bundeve.

Ručajte oko 13.00 sati. Najbolje bi bilo da jedete salatu od kuhanih mahunarki sa preljevom od limunovog soka, maslinovog ulja. Možete jesti bilo koju mahunarku.

Popodne popijte treću čašu limunade, a deset minuta nakon toga pojedite krastavac, rotkvicu i celer ili šaku oraha, badema i suhog voća. Za večeru možete pojesti komadić ribe sa roštilja, a ribu prelijte limunovim sokom.

Dva sata prije odlaska u krevet popijte limunadu sa toplom vodom, a nekoliko minuta prije odlaska na spavanje priuštite sebi toplu opuštajuću kupku sa eteričnim uljem lavande. Ukoliko nakon kupke osjećate glad, pojedite malo celera.

Pokušajte oko 22.00 sata biti u krevetu, budući da je dobar san vrlo važan za gubitak kilograma jer nedostatak sna remeti hormone izazivajući metaboličke promjene, što znači da se hrana u organizmu dovoljno ne obrađuje. Optimalnim se smatra šest do osam sati sna.

U ova 24 sata popijte najmanje šest do osam čaša limunade. Glad ne bi trebali osjećati, no ukoliko se pojavi, popijte još vode ili biljnog čaja, pojedite bananu sa sjemenkama suncokreta ili tanjur domaće juhe od povrća bez aditiva.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});