fbpx

OMIKRON STIGAO U BIH Sebija Izetbegović potvrdila da je u BIH stigao omikron virus

Autor: Dnevno.ba

Direktorica Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu Sebija Izetbegović potvrdila je da je u Bosnu i Hercegovinu stigao omikron virus, piše Hayat.

Ova varijanta koronavirusa je izolirana u mikrobiološkom laboratoriju Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu. Od 100 uzoraka, koliko je uzeto u testiranje, u njih deset je potvrđena nova varijanta virusa.

Kako je Izetbegović navela, ova varijanta virusa je prisutna kod dva pacijenta iz Doma zdravlja Saraj-Polje, po dva su i u DZ Stari Grad i Ilidža, te četiri u Centru, prenosi Hayat. Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Siniša Skočibušić izjavio je danas kako možemo očekivati da će ova varijanta virusa doći i kod nas imajući na umu da su u susjednim zemljama, Hrvatskoj i Srbiji, prvi slučajevi već zabilježeni.

”Dosadašnja dominantna varijanta virusa delta će vjerojatno sada biti preplavljena omikronom tako da nam to na neki način ukazuje da ćemo i mi dijeliti dio odgovornosti, odnosno dio svjetskog trenda što se tiče razvoja pandemije”, kazao je.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI