fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OVE UGLJIKOHIDRATE IZBACITE TE IH ZAMIJENITE OVIME

Autor: ljepotaizdravlje.hr

Donosimo vam popis namirnica koje je bolje izbjegavati, kao i njihove zdravije alternative.

  1. Rižini krekeri – Premda se smatraju dijetalnom hranom, rižini krekeri su samo “prazne kalorije” koje vas neće zasititi, kako tvrdi nutricionistica Elizabeth Ann Shaw. “Možete umjesto krekera pojesti tost od žitarica”, dodaje Shaw.
  2. Bijela riža – Umjesto riže možete jesti kvinoju, pseudožitaricu koja je bogata vlaknima, vitaminima i mineralima, a ne sadrži gluten. Zbog toga je idealna i za mršavljenje.
  3. Pahuljice – Dr. Shaw savjetuje da umjesto pahuljica, koje mogu sadržavati dosta šećera, možete jesti zob. “Zob je inače jedna od najboljih žitarica koja je bogata beta-glukanom, vlaknima koji pomažu probavi na način da usporavaju prolaz hrane te usporavaju apsorpciju ugljikohidrata. Idealna je hrana za dijabetičare”, dodaje Shaw.
  4. Bijeli kruh – Jednu šnitu bijeloga kruha bolje je zamijeniti kruhom od cjelovitih žitarica.
  5. Čips – Čips je ukusna grickalica, ali dok gledate TV, sjedite na kauču i jedete čips, unosite jako puno nepotrebnih kalorija. U prodavaonicama postoje i zdraviji oblici poput čipsa od jabuke ili kelja, a možete ga lako i sami napraviti.
  6. Tjestenina – Tjestenina je namirnica kojoj često pribjegavamo kad nemamo puno vremena za kuhanje. Kušajte tjesteninu od cjelovitog zrna ili tjesteninu od heljde, puno je zdravija, kako tvrdi dr. Shaw.
  7. Voćni sokovi – Zbog visoke količine šećera voćni sok može biti jednako loš za zdravlje kao i industrijski gazirani i drugi napici, kako tvrdi škotski liječnik Naveed Sattar. “Radije popijte običnu vodu ili vodu s malo limuna”, dodaje.

Autor: ljepotaizdravlje.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});