fbpx

Vlasti u Nizozemskoj će zahtijevati da se prijavljuju svi slučajevi majmunskih boginja

Autor: dnevno.ba

Vlasti u Nizozemskoj zahtijevat će da se svi slučajevi majmunskih boginja prijavljuju dok se bolest nastavlja širiti.

U Nizozemskoj su identificirana dva slučaja, a nacionalna zdravstvena služba sada kaže da se svi slučajevi bolesti moraju registrirati, priopćilo je ministarstvo zdravstva.

Svi novi slučajevi moraju biti registrirani
Taj korak znači da liječnici moraju obavijestiti zdravstvene vlasti čim posumnjaju da bi netko mogao imati majmunske boginje. Svi novi slučajevi moraju biti registrirani što je prije moguće kako bi se kontroliralo širenje zaraze i poduzele sve protumjere, priopćile su vlasti. Takve mjere mogu primjerice uključivati ​​stavljanje u karantenu svakoga tko je bio u kontaktu s oboljelom osobom.

Svjetska zdravstvena organizacija održala je izvanredan sastanak o nedavnom izbijanju majmunskih boginja, virusne infekcije koja je češća u zapadnoj i središnjoj Africi, nakon što je u Europi zabilježeno više od sto potvrđenih ili mogućih slučajeva.

Nijemci: Ovo je najveća europska epidemija dosad
Njemačka je to opisala najvećom epidemijom u Europi do sada, a slučajevi su prijavljeni u najmanje devet europskih zemalja – Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Portugalu, Španjolskoj, Švedskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Australiji.

Prve slučajeve majmunskih boginja potvrdili su Švicarska i Izrael, a Norveška traga za mogućim slučajevima u prijestolnici nakon što je potvrđeno da je zaražen stranac koji je boravio u Oslu početkom mjeseca.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI