fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Tokić nije skupio ni 500 potpisa za prijavu na izbore

Autor: Faktor.ba

SARAJEVO - Bošnjački pokret Sejfudina Tokića prijavio se za sudjelovanje na Općim izborima 2018. na svim nivoima, osim za predsjednika Republike Srpske i Narodnu skupštinu RS-a, stranka se prijavila na učešće u svih deset županija.

Iako su se ovim prijavama pokušali predstaviti kao ozbiljan politički subjekt, o njihovoj ozbiljnosti i utjecaju u javnosti najbolje govori “odbijenica” koju su dobili od Centralne izborne komisije BiH.

Pored toga što je odbačena Tokićeva prijava kao nezavisnog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH zbog neplaćanja takse i nedovoljnog broja prikupljenih potpisa podrške, odbijene su i prijave stranke, i to za sve nivoe.

Naime, kako saznajemo, Bošnjački pokret nije bio u stanju osigurati dovoljan broj potpisa podrške ni za učešće na izborima za županijeske skupštine. Iako potpis podrške ničim ne obavezuje potpisnika da glasa za tu stranku, 500 potpisa za Bošnjački pokret bila je nedostižna brojka.

Bošnjački pokret Sejfudina Tokića danas je potpisao sa SDP-om sporazum o podršci Denisu Bećiroviću na izborima za Predsjedništvo BiH. Sudeći po broju potpisa koji su prikupili za vlastitu kandidaturu, Bećiroviću bi bilo bolje da već danas zaboravi da su ga podržali, jer se nema čemu od njih nadati.

–  Ovo je identičan sporazum koji je potpisala stranka A- SDA. Zadovoljstvo mi je dati podršku Bećiroviću zbog njegovog istrajnog djelovanja proteklih godina i što je najvjerodostojniji predstavnik bošnjačkog naroda na ovogodišnjim izborima – izjavio je predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić.

Uvjeren je kako će Bećirović graditi odnose sa susjedima i međunarodnom zajednicom na način da se afirmira europska BiH navodeći da “on potire lažnu podjelu ljevice i desnice naspram ovog mjesta, člana Predsjedništva BiH”.

– Ova savezništva su ključ u našoj borbi za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Cilj mi je ujediniti BiH i da Bošnjaci budu stabilan faktor u državi – poručio je Bećirović.

Autor: Faktor.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});