fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Grad Sarajevo pregovara o koncertu Rolling Stonesa u svibnju na stadionu Koševo

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Grad Sarajevo pregovara s organizatorima koncerta o dolasku najveće rock grupe u povijesti Rolling Stonesa u Sarajevo, potvrdio je za Klix.ba pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport Ramiz Kadić. Koncert bi trebao biti održan u maju ove godine na stadionu Koševo.

Kako je kazao Kadić, ideja o održavanju koncerta je prvenstveno želja legendarnog frontmena grupe Micka Jaggera.

“Jagger je putem posrednika izrazio želju da dođe u Sarajevo i napravi koncert za našu regiju. Jedan zagrebački menadžer je razgovarao s Rolling Stonesima, poslije je kompletna organizacija došla kod mene na pregovore i rekli su mi da Mick Jagger isključivo u Sarajevu želi održati koncert za regiju”, kazao je Kadić.

Kako se saznaje, Raiffeisen banka je zainteresirana da bude sponzor koncerta, odnosno da stavi bankovnu garanciju na kompletnu organizaciju uz garanciju Grada i Županija Sarajevo za održavanje koncerta.

Prema riječima pomoćnika gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport, Sarajevo je ponudilo upola manji iznos nego što je Zagreb ranije platio za njihovo gostovanje.

“U pregovore o dolasku Rolling Stonesa u Sarajevo su uključeni i neki bivši članovi legendarne sarajevske grupe Indexi. Konkretni detalji, kao i informacija ko su organizatori koncerta, trebali bi biti poznati naredne sedmice”, kazao nam je Kadić.

Grad Sarajevo je 26. srpnja prošle godine prihvatio molbu organizatora koncerta te je odluku o prihvaćanju počasnog pokroviteljstva potpisao gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić koji je za Klix.ba također potvrdio da su tokom ljetnih mjeseci 2016. godine počeli intenzivni pregovori o održavanju koncerta.

U odluci se navodi da bi održavanje koncerta trebalo privući publiku širom Balkana i Europe. Gradonačelnik Sarajeva je, cijeneći značaj održavanja jedne ovakve manifestacije, donio odluku o prihvaćanju pokroviteljstva bez financijske obaveze Grada Sarajeva.

Do sada su Rolling Stonesi gostovali u Hrvatskoj i to dva puta, oba u Zagrebu – 1976. i 1998. godine. Bend na čelu s frontmenom Mickom Jaggerom nastupao je i pred beogradskom publikom u srpnju 2007. godine.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});