fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Unsplash

Traži se krevet više za Novu godinu, hoteli u BiH imaju i “liste čekanja”

Autor: Dnevno.ba

Dovoljan je samo jedan pogled na kalendar i sve je jasno – ova, 2023. godina je na izmaku. Već u ponedjeljak probudit ćemo se u novoj 2024. godini. Tijekom vikenda rade se i posljednje pripreme za ispraćaj stare i doček nove godine.

Sve popunjeno

U gradovima diljem BiH već se naveliko, i to tjednima prije, najavljuju vrhunske proslave i svi, ali baš svi obećavaju nezaboravan provod. I potrudili su se mnogi, posebno ako uzmemo u obzir koje će regionalne zvijezde s bh. građanima i turistima u pojedinim gradovima zakoračiti u novu godinu, piše Večernji list.

U Mostaru će se na dočeku Nove godine pjevati “Varnice”, “Nije ljubav stvar”, “Vreteno”…, kao i brojni drugi dobro poznati hitovi velike glazbene zvijezde Željka Joksimovića.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

No, bit će tu i iznenađenja. Željko Joksimović je uoči nastupa u Mostaru, a nakon tri godine stanke, objavio novu pjesmu “1000 žena” koju će upravo publika u Mostaru prva čuti uživo. – “1000 žena” je naš mali novogodišnji dar. Cijeli bend, ja osobno i moja obitelj, dolazimo u grad na Neretvi puni energije koju želimo podijeliti sa svima koji ćete nam se pridružiti na proslavi. Svaki naš koncert jedna je mala osobna čarolija koju čuvamo do sljedećeg susreta – kazao je Željko uoči dolaska u Mostar. Tisuće će u Banjoj Luci staru godinu ispratiti uz “Ne daj da te rade”, “Nisi ti za male stvari”, “Možda”…, hitove Željka Samardžića, a za reprizu se očekuje Lepa Brena. Zenicom će odjekivati “Molitva”, “Pola sunca”, “Moj grad”… Marije Šerifović.

Foto: Instagram

U glavnom gradu BiH priprema se velika, kao su je nazvali, “sarajevska priča”. Program počinje koncertom Lake i Mirele te Bombaj štampom. Posjetitelje će u Novu godinu uvesti Zabranjeno pušenje, a nakon njih za kraj će nastupati Crvena jabuka. Tuzlu će u Novu godinu uvesti Bajaga i Instruktori. Bit će to prvi nastup Bajage u Tuzli nakon pet godina. Ovim koncertom zaokružit će se manifestacija “Zima u Tuzli”. Smještajni kapaciteti većinom su popunjeni, tvrde iznajmljivači sve popularnije opcije “stan na dan”, a i u hotelima, motelima… traži se krevet više. S obzirom na potražnju, i cijene su drastično rasle pa je tako u Banjoj Luci za tri dana za “stan na dan” potrebno izdvojiti i do 1000 KM.

Prema riječima Mladena Šukala, samostalnog turističkog suradnika, upravo se na stranicama za iznajmljivanje smještaja može vidjeti kako je većina kapaciteta u Banjoj Luci popunjena. – Ovih dana gotovo nema praznog kreveta koji bi se mogao bukirati te u skladu s rastom potražnje rastu i cijene. Neki iznajmljivači iskoristili su tu mogućnost pa su podigli cijene smještaja – istaknuo je Šukalo za bh. medije. U Mostaru pak postoje i “liste čekanja” za smještaj. – Naši smještajni kapaciteti već su odavno popunjeni i imamo veliku listu čekanja za slučaj da se neka rezervacija oslobodi. Svakodnevno imamo pozive i upite za smještaj za novogodišnju večer – kazao je Tomislav Galić iz hotela Mepas. Iz Turističke zajednice SŽ-a – Visit Sarajevo istaknuto je kako su smještajni kapaciteti u Sarajevu popunjeni te da se očekuje da, kao i prethodnih godina, Sarajevo bude novogodišnje središte regije. Više od 2000 osoba očekuje se i u jedinom bh. gradu na moru – Neumu. – Oni koji su odlučili otvoriti hotele, popunili su kapacitete. Imat ćemo četiri hotela otvorena i s još nekoliko manjih, obiteljskih hotela imat ćemo negdje oko 2000 gostiju, što je pristojan broj s obzirom na to da nismo imali običaj raditi u vrijeme Nove godine – kazao je u razgovoru za Fenu potpredsjednik Udruge hotelijera Neum Davor Krešić. Zanimljivo je kako će Novu godinu u jedinom bh. gradu na moru dočekati mahom strani turisti. – Devedeset posto su to gosti koji dolaze iz inozemstva, Nijemci, Austrijanci, Slovenci i Poljaci – kazao je Krešić.

Ilustracija: Unsplash

Dobra zabava

I na većini planina smještajni kapaciteti su popunjeni, što i ne čudi s obzirom na to da se gotovo na svim planinama može očekivati “lud” provod. Jedna od planina koja je već poznata po tradicionalno dobrom ozračju u vremenu ispraćaja stare i dočeka nove godine je Blidinje, gdje se svake godine organizira Zima Fest.

Festival službeno počinje u subotu, 30. prosinca, i trajat će do 1. siječnja, a posjetitelji će imati prigodu uživati u izvedbama regionalnih zvijezda. Prvu večer posjetitelje će zabavljati grupa Dalmatino te DJ. Drugi dan Festivala, na doček nove, 2024. godine, nastupit će Deja Vu Band, također uz podršku DJ-a, dok će treće večeri posjetitelje zabavljati Adi Šoše i Milica Todorović.

Nema sumnje da će festival i ove godine nadmašiti sva očekivanja, stoga ne propustite dobru zabavu i pravi zimski ugođaj, poručuju organizatori. Dobrim dijelom popunjene su i agencije za putovanja koje su i ove godine pripremile ponešto za svačiju želju i džep, a bira se od Praga, Milana, Beča do toplijih krajeva, potvrdili su nam. Zabave zasigurno neće nedostajati gdje god ste odlučili zakoračiti u novu, 2024. godinu. Na vama je jedino da se naoružate pozitivnom energijom, dobrim društvom te uživate i ne zaboravite općepoznatu uzrečicu – “Kako dočekate ponoć, takva će vam biti cijela godina”. Sretno!

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});