fbpx

Iz Rusije se u potpunosti povlači još jedna tvrtka

Autor: dnevno.ba

Nakon što je po početku ruske invazije na Ukrajinu, Nokia donijela odluku o obustavi isporuka, zaustavljanju novih projekata i ograničavanju razvojnih aktivnosti u Rusiji, sada je donijela odluku o potpunom povlačenju sa ruskog tržišta.

U priopćenju koje je Nokia podijelila sa javnosti stoji da da će iz humanitarnih razloga te potrebe da se stanovništvu Rusije omogući pristup informacija iz vanjskog svijeta pomoću interneta nastaviti sa neophodnim održavanjem mreža ali u skladu sa sankcijama.

Iz Nokie su poručili da ne očekuju da će se povlačenje sa ruskog tržišta odraziti na njenu financijsku situaciju jer su u Rusiji ostvarili svega oko 2 posto svoje ukupne prodaje u 2021. godini. Zahvaljujući snažnoj potražnji, a drugim tržištima ova odluka se neće odraziti na ispunjavanje financijskih ciljeva za 2022. godinu tvrde iz Nokie.

Nokia koja je široj javnosti bila poznata kao najveći proizvođač mobitela, ima bitnu ulogu na svjetskom tržištu koje se bavi kompliciranim telekomunikacijskim sustavima. Uz Ericsson je jedini europski proizvođač 5G baznih stanica.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI