fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Samsung se priprema za ovođenje oglasa u nove Smart TV

Autor: Preporucamo.com

Gledate omiljeni film, i taman kad je najnapetije iskoči popup preko cijelog zaslona s reklamom za Always uloške? Za sada ne, no reklame dolaze na Tizen TV. Htjeli vi to ili ne…

Prema pisanju Wall Street Journala, Samsung će uskoro početi prikazivati reklame u Smart TV sučelju. Dakle, ne na način poput onoga iz našeg click bait podnaslova no tko nam jamči da se i to neće u dogledno vrijeme dogoditi?

Kako će izgledati oglašavanje na Samsung Smart televizorima? Prilično nenametljivo, moramo priznati – reklame će se pojavljivati u sučelju pored vaših najkorištenijih aplikacija. Dakle, ako gledate horrore, ratne i akcijske filmove prilično je vjerojatno da se neće pojavljivati reklame s ulošcima. Eto, to je još jedna dobra strana personaliziranog targetiranja oglasima.

Zanimljivo je da će reklame biti interaktivne. Primjer je Disney reklama koja je zapravo mini kviz.

Samsung će napraviti update i za starije modele, no nije navedeno hoće li to vrijediti i za staru Smart TV platformu, prije Tizen TV-a (od 2015. godišta). Takav update već postoji u Americi od kraja prošle godine, a u sljedećim mjesecima trebao bi se pojaviti i na europskim televizorima, nakon što to regulatori odobre. Realno, nema razloga da to odbiju.

Na taj način Samsung želi dodatan izvor prihoda u cilju uspješnijeg natjecanja sa sve agresivnijim i boljim kineskim proizvođačima televizora.

Zanimljivo jest, da to nije prvi puta da Samsung eksperimentira s oglasima. Svojedobno su čak krenuli s oglasima u video sadržaju kojeg gledate sa USB sticka ili preko mreže (!), no nakon bijesne reakcije kupaca od toga su odustali. Imali su sreće da takav TV nije stigao na naš test jel bi tada imali što za pročitati.

Bilo je sličnih pokušaja i kod Panasonica, no to nismo uočili na novim modelima. Vjerojatno su odustali od takvog načina iritiranja korisnika.

Autor: Preporucamo.com
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});