fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

POBUNA ZBOG MENIJA U PARLAMENTU BiH: Ko naručuje čimbur, a ko Karađorđevu šniclu?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Srbi koji se povremeno hrane u restoranu institucija BiH negoduju jer se na meniju sve rjeđe mogu naći svinjetina i specijaliteti srpske kuhinje, dok, kako tvrde, meni u restoranu obiluje jelima bosanske i turske kuhinje, pišu današnje Nezavisne novine.

Ipak, to nije sve, pa se u tekstu traži prevoditelj za klepe, a negoduju i zbog nedostatka Karađorđeve šnicle?!

“Svaki dan ima jedno ili nema nijedno jelo na svinjskom programu, a srpske salate uopće nema, i to je tako već godinama. Zato je meni pun specijaliteta od junetine, teletine i janjetine, a nazivi jela su takvi da prevoditelj treba da ih rastumači, kao što su bosanske klepe”, za Nezavisne je ispričao jedan od službenika institucija BiH koji nije želio da mu se spominje ime.

Vrhunac gluposti predstavlja konstatacija “da jelovnik treba da bude neutralan ili da budu zastupljena jela svih naroda i narodnosti”.

“Meniji iz restorana institucija do kojih smo došli zaista pokazuju da je na njima najmanje jela srpske kuhinje. Srpske salate uopće nema, dok se svinjetina može naći samo u tragovima.
O Karađorđevoj šnicli, pršutu, roštilju, sarmi i slanini da i ne govorimo, ali zato s druge strane tu su bosanski lonac, bosanski čimbur, bosanske klepe, kadun butići, đulbastija, sarajevska bošća, japrak, sarma i razna druga jela uglavnom turske i orijentalne kuhinje”, kaže izvor iz Nezavisnih.

Na ovaj tekst “Nezavisnih” stigao je i demanti iz Službe za zajedničke poslove institucija BiH.

“Nije točno da nema svinjetine. Za srpsku salatu ne znam, ali nema nikakvog razloga da je ne bude. Ako je nema biće”, rekao je za Nezavisne novine Siniša Perković, zamjenik direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH, u čijoj se nadležnosti nalazi i restoran.

Podsjećamo, u Parlamentu BiH prije nekoliko godina vođena je žestoka rasprava u vezi s menijem u restoranu. Najglasniji u toj raspravi bio je tadašnji poslanik SNSD-a Slavko Jovičić Slavuj i njegov stranački kolega Drago Kalabić, koji je u to vrijeme bio šef Kluba poslanika SNSD-a. Njih dvojica insistirala su na tome da na meniju bude srpska salata i više jela srpske kuhinje, posebno onih na bazi svinjetine.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});