fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Unsplash

Nikada nemojte pojesti limun koji dobijete uz piće: Kad ovo pročitate bit će vam jasno zašto

Autor: Dnevno.ba

Limun je osvježavajuće voće koje se često koristi zbog svoje kiselosti i svježeg okusa. Osim što dodaje okus pićima, limun je i izuzetno zdrav. Bogat je vitaminom C, antioksidansima i drugim hranjivim tvarima koje su korisne za imunološki sustav i opće zdravlje.

Limun se često koristi u kafićima kao dodatak raznim pićima, bilo da su to gazirana osvježenja ili alkoholna pića. Njegova kiselost dodaje notu svježine, a sok od limuna često se koristi kao prirodni osvježavajući sastojak. U mnoga pića stavlja se kriška limuna za okus, a priznajte, sigurno taj limun često pojedete kada popijete piće.

No, iako kriška limuna u piću može dodati osvježavajuću notu, trebali biste razmisliti o preskakanju tog užitka. Zašto? Pa, jer je limun vrlo prljavo voće, piše Elle.

 

unsplash

Šokantno istraživanje

U istraživanju provedenom u dvadeset i jednom restoranu, istraživači su uzeli uzorke kriški limuna korištenih u pićima te ih testirali. Rezultati su bili zabrinjavajući – gotovo 70 posto uzoraka sadržavalo je čak 25 različitih vrsta mikroba.

“Mikroorganizmi pronađeni na limunovim kriškama mogu uzrokovati infekcije u različitim dijelovima tijela, iako točna vjerojatnost infekcije nije utvrđena”, napisali su istraživači. “Kuhari u restoranima trebali bi biti svjesni da kriške limuna koje dodaju u pića mogu sadržavati potencijalno patogene mikroorganizme”, dodaju u studiji.

Za super početak dana obavite jutarnje istezanje u krevetu

Dr. Philip Tierno, klinički profesor mikrobiologije i patologije na Sveučilištu New York i autor knjige “Tajni život klica”, ističe: “Ljudi dodiruju limun, režu ga, premještaju ga i stavljaju u čašu ili na rub čaše.” Unatoč tom riziku, Tierno uvijek traži limun za svoje piće i vraća ga ako primijeti da je barmen stavio prste preko ruba čaše ili koristio prljave krpe za čišćenje.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});