fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Koliko često i kako treba prati grudnjak?

Autor: Dnevno.ba

JAJCE - Pitaš se koliko često trebaš prati grudnjake? Prečesto pranje grudnjaka može napraviti više štete nego koristi, ali koliko je to prečesto? Doznaj koliko često bi trebala prati koju vrstu grudnjaka i smiješ li grudnjake prati u perilici rublja. Donosimo ti korisne savjete za održavanje tvojih grudnjaka.

3 do 4 nošenja

Prečesto pranje grudnjaka deterdžentima može oštetiti elastičnost grudnjaka i time smanjiti njegovu mogućnost potpore, a to je njegova najvažnija svrha. Stručnjaci tvrde kako je grudnjake dovoljno prati svakih nekoliko nošenja, ali to opet ovisi o razini tvoje aktivnosti i znojenja. Ako je vani jako toplo i puno si se znojila možda ćeš osjetiti potrebu da prije opereš grudnjak, ali ako si ga nosila samo nekoliko sati i nisi se uopće znojila, nema potrebe prati ga i možda to nošenje niti ne moraš ‘brojati’ kao jedno nošenje.

Saznaj kakve grudnjake trebaš nositi na treningu ako imaš velike grudi.

Kada prati sportski grudnjak?

Različita frekventnost pranja ovisi o vrsti grudnjaka. Primjerice sportski grudnjak koji nosiš na trening i u njemu se jako znojiš trebalo bi prati nakon svakog nošenja dok one obične koje nosiš samo po nekoliko sati ne bi trebala prati barem od 5 do 6 nošenja. Od 3 do 4 nošenja je optimalno kada bi trebala oprati svoj grudnjak, ali nemoj se zamarati ‘brojanjem’ koliko si koji grudnjak puta nosila i jednostavno ih peri kada osjetiš potrebu za time.

Grudnjake se preporučuje prati na ruke s blagim deterdžentima, a ako ga odlučiš prati u stroju za pranje rublja bilo bi dobro da ih pereš u posebnoj mrežici koja će pomoći da grudnjaci zadrže svoj oblik i ne oštete se. Grudnjake ne bi trebalo sušiti u sušilici nego ih položiti na ravnu podlogu i tako osušiti kako bi zadržali svoj oblik.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});