fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Unsplash.com

Muškarcima jako smeta kada žene rade ovih desetak stvari u vezi

Autor: Dnevno.ba

Muškarci općenito izbjegavaju sukobe, zbog čega neki komentari žena mogu izazvati nervozu jer bi mogli dovesti do rasprave. Primjerice, ne vole kada se pitaju o bivšim partnerima ili im se sugeriše da ih ne vole.

Potrebno je razgovarati

Muškarci smatraju da je ova fraza obično uvod u probleme. Čak i ako partnerica želi razgovarati o nečem nevino poput nabavke psa ili planiranja izleta, muškarcima to zvuči kao upozorenje da nešto nije u redu i odmah se osjećaju nelagodno. Radije bi da žene odmah pređu na temu, umjesto da uvode dramu.

Spominjanje drugog muškarca

Većina muškaraca je ljubomorna, posebno ako je riječ o nekom koga vole. Ako stalno čuju jedno muško ime, bilo da je to kolega, konobar, susjed ili prijatelj, umjesto da slušaju priču, pitaju se zašto se taj muškarac stalno spominje i što to znači za njihov odnos.

Razgovori o seksu s prijateljicama

Žene, kao i muškarci, razgovaraju sa svojim prijateljicama o seksu. No dok muškarci općenito govore o općim stvarima ili se hvale svojim iskustvima, žene često razgovaraju o konkretnim situacijama, uspoređuju ili traže savjete.

Muškarci ne vole čuti da se raspravlja o njihovim seksualnim sposobnostima, izrugivanju ili analizi, osim ako je riječ o pohvalama.

Foto: Unsplash.com

Prekomjerno generaliziranje

Jedna stvar koju muškarci ne podnose je kada žene generaliziraju u razgovoru. Osjećaju se neshvaćenima i nemaju volje obraćati pažnju na daljnji razgovor jer im se čini da je već na početku donesena osuda da stalno nešto rade krivo.

Zabrinutost zbog druženja s prijateljima

Muška prijateljstva su obično jednostavna stvar, ali ženama ti odnosi često izgledaju složenije. Kada im partnerice prigovaraju zbog druženja s prijateljima, muškarci to doživljavaju kao prijetnju njihovom prijateljstvu.

Povijesne nesuglasice

Muškarci generalno ne vole konfliktne situacije i teško im je nositi se s kompliciranim odnosima između partnerice i majke. Umiješaju li se, znaju da će biti krivi ili se boje da će biti upleteni u beskonačne rasprave.

Foto: Unsplash.com

Nedostatak pažnje

Fraza “Ne posvećuješ mi dovoljno pažnje” zvuči muškarcima kao floskula koja se koristi kako bi ih natjerala da prestanu s onim što rade i posvete se partnerici. Ako je istina da muškarac zanemaruje partnericu, on će to lakše shvatiti kroz njene konkretne akcije nego kroz prigovore.

Stalno vraćanje na probleme iz prošlosti

Muškarci ne podnose stalno vraćanje na probleme iz prošlosti na dramatičan način. Smatraju to bespotrebnim zvocanjem bez jasnog cilja ili rješenja.

Pjevačica uživa u luksuzu: Lepa Brena dane provodi na jahti od 6 milijuna eura

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});