fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Najnovija Thompsonova objava uzburkala duhove prošlosti: ‘Osuđen si pasti i propasti’

Autor: Dnevno.ba

Posljednjih nekoliko mjeseci Marko Perković Thompson na svojim profilima na društvenim mrežama dijeli stare pjesme iz svog bogatog diskografskog opusa.

“..Za koga to mriješ k’o da svoga nemaš, osuđen si pasti i propasti bez časti…” napisao je Marko Perković u subotu, podijelivši spot za singl “Josef”.

Inače, Josef je ratni film domaće produkcije iz 2011. godine. Režiju potpisuje Stanislav Tomić, dok glavne uloge tumače Neven Aljinović Tot, Alen Liverić, Ivo Gregurević, i ostali velikani domaćeg glumišta.

Thompson je imao čast napisati glazbu za film, pa tako i naslovnu Josef, s kojom se na Facebooku i prisjetio ovog filma. Zanimljivo, radnja nije vezana za Domovinski rat.

Foto: Duje Klarić/Cropix

 

Nedavno se prisjetio i bitke za Kupres

Podsjetimo, nedavno je Thompson podijelio i pjesmu “Moj Ivane”. Točnije, podijelio ju je 10. travnja, na obljetnicu bitke za Kupres.

Podsjetimo, bitka za Kupres bila je jedna od prvih velikih bitaka u ratu u Bosni i Hercegovini. U strateškom pogledu, za ostvarivanje srpskoga plana okupacije cjelokupne BiH te velikoga dijela Hrvatske, najvažnije područje bio je teritorij od Kupresa do Livna, jer je ono predstavljalo stratešku vršnu točku na ratištu Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Dodajmo kako se Perković uglavnom povukao iz javnosti, i to prvenstveno zbog bolesti svojeg sina. Posljednjih nekoliko mjeseci Thompson je ipak nešto aktivniji, ako ništa, uz nostalgične objave o nekim drugim vremenima.

Thompson se prisjetio Kupresa i ganuo obožavatelje: ‘Marko, s tvojim pjesmama u svatove i ratove’

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});