Sakrij oglas
 Veličina slova 189.051.520 KM

Utvrđen prijedlog proračun HNŽ

Na danas održanoj 60. sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije utvrdila je Prijedlog Proračuna Hercegovačko-neretvanske županije za 2014. godinu u iznosu od 189.051.520 KM, te prijedlog Zakona o izvršenju proračuna, koji će biti upućeni u dalju skupštinsku proceduru.

Također, Vlada je razmotrila Informaciju Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo o pričinjenoj materijalnoj šteti na objektima Vlade, drugih tijela županijske uprave i Skupštine HNŽ s elaboratima procjene štete koju su sačinili sudski vještaci, a u kojoj je navedeno kako ukupna šteta iznosi 390.000 KM.

Na današnjoj sjednici Vlada je, nakon provedene natječajne procedure, donijela odluku o imenovanju Salke Demića, dipl. pravnika iz Mostara za zamjenika županijskog javnog pravobranitelja u Županijskom javnom pravobraniteljstvu HNŽ. Ova odluka bit će upućena Skupštini HNŽ na potvrđivanje.

Usvojene su i redovite odluke o utvrđivanju visine naknade za topli obrok za mjesec ožujak  svim korisnicima koji primaju plaću iz Proračuna HNŽ u iznosu od 8,5 KM i o utvrđivanju visine osnovice za isplatu plaća u iznosu od 477 KM.

Vlada je usvojila Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Odluku o izvršenju Financijskog plana Službe za zapošljavanje HNŽ za 2014. godinu, te je razmotrila i prihvatila Informaciju Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo o ostvarenim rezultatima deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava na području HNŽ za 2013. godinu.


Vezane vijesti
  • Autor: m. g.
  • Photo: -
  • Datum: ponedjeljak, 31. ožujka 2014. u 15:15
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Dodik: Na nivou BiH ne može se održati nijedan dogovor

BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik tvrdi da i neimenovanje Srđana Rajčevića za generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) govori o tome da se na nivou Bo

Bosna i Hercegovina Sutra bez vode veći dio Sarajeva

SARAJEVO - KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo obavještava građane Sarajeva da će, zbog izvođenja radova na izgradnji Stupske petlje, doći do izmještanja djela potisnog cjevovoda profila DN 70

Bosna i Hercegovina TUGO NAŠA: Bevanda i Lagumdžija nisu dozvolili raspravu o direktorima državnih agencija

SARAJEVO - Iako je bilo najavljeno, Vijeće ministara BiH danas nije raspravljalo ni o jednom od dvadesetak direktora državnih agencija kojima je istekao mandat.

Bosna i Hercegovina Komšić-Knotz: Međusobno povjerenje i uzajamna podrška u najvažnijim pitanjima

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je u oproštajnu posjetu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Ulrike Mariju Knotz. Komšić je zahvalio ambasadorici Knotz

Izdvojeno
Najčitanije