Sakrij oglas
 Veličina slova SPORNE IZJAVE U CHICAGU

Izetbegović i Komšić za opoziv konzula Pećanca, Radmanović protiv

Na izvanrednoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine član Predsjedništva Bakir Izetbegović zatražio je opoziv generalnog konzula naše zemlje u Chicagu Brane Pećanca zbog njegovih neprimjerenih izjava na skupu povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, 9. siječnja, u Chicagu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Za opoziv konzula Pećanca glasao je predsjedavajući Željko Komšić, te član Predsjedništva Bakir Izetbegović, ali se zahtjevu usprotivio član Predsjedništva Nebojša Radmanović.

Predsjedništvo će o ovome ponovo raspravljati na sljedećoj sjednici, a ukoliko ne bude postignuta suglasnost, Nebojša Radmanović će tražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

Pećanac je kao generalni konzul BiH prisustvovao proslavi Dana RS-a u Chicagu, iako to nije službeni praznik u državi BiH. Uz to, on nije zatražio dozvolu bh. vlasti da prisustvuje tom događaju, iako je prema protokolu to dužan uraditi. Problematične su i poruke Pećanca koje je izrekao.

"Ja vidim ovdje vas, neke koje poznajem i svoje ratne prijatelje i suborce koji su stvarali u to vrijeme Republiku Srpsku. I to mi čini čast. Meni je velika čast i sreća što sam živio u tim teškim vremenima, borio se i stvarao, zajedno sa srpskim narodom, srpskom vojskom i policijom, Republiku Srpsku", rekao je na svečanosti u Chicagu BH konzul Brane Pećanac.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: -
  • Datum: petak, 24. siječnja 2014. u 15:24
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Nakon svibanjskih praznika lijekovi će pojeftiniti 10%

SARAJEVO - Iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH su objavili da će pravilnik o reguliranju maksimalne cijene lijekova na tržištu BiH stupiti na snagu 3. svibnja ove godine, a to bi, prema

Bosna i Hercegovina Kinez priznao da je utajio 556.117 KM

SARAJEVO - Državljanin Kine Sun Dingkuan zaključio je sa Tužiteljstvom BiH sporazum o priznanju krivice za poreznu utaju od 556.117 KM.

Bosna i Hercegovina Tko radi taj slavi: Za praznik rada dva neradna dana

SARAJEVO - Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je danas da je Zakonom o praznicima određeno da je Prvi maj/svibanj Međunarodni praznik rada i da se obilježava dva dana (1. i 2. m

Bosna i Hercegovina Čudo iz Čapljine: Pčelar Ante Krešić sam sebi izlječio rak pluća

Iako su mu liječnici sa Kliničkog bolničkog centra „Jordanovac" u Zagrebu davali tek nekoliko mjeseci života, bivši predsjednik nadzornog odbora HT Eroneta i poduzetnik iz Čapljine Ante Krešić živi i

Izdvojeno
Najčitanije