Sakrij oglas
 Veličina slova SPORNE IZJAVE U CHICAGU

Izetbegović i Komšić za opoziv konzula Pećanca, Radmanović protiv

Na izvanrednoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine član Predsjedništva Bakir Izetbegović zatražio je opoziv generalnog konzula naše zemlje u Chicagu Brane Pećanca zbog njegovih neprimjerenih izjava na skupu povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, 9. siječnja, u Chicagu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Za opoziv konzula Pećanca glasao je predsjedavajući Željko Komšić, te član Predsjedništva Bakir Izetbegović, ali se zahtjevu usprotivio član Predsjedništva Nebojša Radmanović.

Predsjedništvo će o ovome ponovo raspravljati na sljedećoj sjednici, a ukoliko ne bude postignuta suglasnost, Nebojša Radmanović će tražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

Pećanac je kao generalni konzul BiH prisustvovao proslavi Dana RS-a u Chicagu, iako to nije službeni praznik u državi BiH. Uz to, on nije zatražio dozvolu bh. vlasti da prisustvuje tom događaju, iako je prema protokolu to dužan uraditi. Problematične su i poruke Pećanca koje je izrekao.

"Ja vidim ovdje vas, neke koje poznajem i svoje ratne prijatelje i suborce koji su stvarali u to vrijeme Republiku Srpsku. I to mi čini čast. Meni je velika čast i sreća što sam živio u tim teškim vremenima, borio se i stvarao, zajedno sa srpskim narodom, srpskom vojskom i policijom, Republiku Srpsku", rekao je na svečanosti u Chicagu BH konzul Brane Pećanac.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: -
  • Datum: petak, 24. siječnja 2014. u 15:24
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Jerković uvjerljivo vodi za hrvatskog potpredsjednika Republike Srpske

Kandidat koalicije HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Josip Jerković izgledni je pobjednik izbora za potpredsjednika Republike Srpske iz reda Hrvata, nakon što je četi

Bosna i Hercegovina Otpad iz Dervente mora biti vraćen u Hrvatsku

Inspektori su utvrdili da poduzeće "Pramat plast" iz Dervente ne posjeduje dozvolu Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske (RS) za uvoz medicinskog otpada te ta

Bosna i Hercegovina Tomislavgrad: Poziv privatnicima za apliciranje na grant programe

Općina Tomislavgrad uputila je poziv svim privatnim poduzetnicima s područja te općine da apliciraju na grant programe USAID SIDA Gold projekta.

Bosna i Hercegovina Uprava "Tuša" potvrdila da zatvara sve radnje u BiH

Slovenački trgovački lanac „ТUŠ" potvrdio je da zatvara sve svoje prodajne objekte u Bosni i Hercegovini, obrazlažući to "prirodnim katastrofama", a odgovornost za ovaj potez prebacuje na firme u BiH.

Izdvojeno
Najčitanije