Sakrij oglas
 Veličina slova SPORNE IZJAVE U CHICAGU

Izetbegović i Komšić za opoziv konzula Pećanca, Radmanović protiv

Na izvanrednoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine član Predsjedništva Bakir Izetbegović zatražio je opoziv generalnog konzula naše zemlje u Chicagu Brane Pećanca zbog njegovih neprimjerenih izjava na skupu povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, 9. siječnja, u Chicagu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Za opoziv konzula Pećanca glasao je predsjedavajući Željko Komšić, te član Predsjedništva Bakir Izetbegović, ali se zahtjevu usprotivio član Predsjedništva Nebojša Radmanović.

Predsjedništvo će o ovome ponovo raspravljati na sljedećoj sjednici, a ukoliko ne bude postignuta suglasnost, Nebojša Radmanović će tražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

Pećanac je kao generalni konzul BiH prisustvovao proslavi Dana RS-a u Chicagu, iako to nije službeni praznik u državi BiH. Uz to, on nije zatražio dozvolu bh. vlasti da prisustvuje tom događaju, iako je prema protokolu to dužan uraditi. Problematične su i poruke Pećanca koje je izrekao.

"Ja vidim ovdje vas, neke koje poznajem i svoje ratne prijatelje i suborce koji su stvarali u to vrijeme Republiku Srpsku. I to mi čini čast. Meni je velika čast i sreća što sam živio u tim teškim vremenima, borio se i stvarao, zajedno sa srpskim narodom, srpskom vojskom i policijom, Republiku Srpsku", rekao je na svečanosti u Chicagu BH konzul Brane Pećanac.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: -
  • Datum: petak, 24. siječnja 2014. u 15:24
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Istražiti nezakonite radnje na izgradnji autoputa

LJUBUŠKI - Izgradnja autoputa kroz BiH u protekle četiri godine skuplja je za 200 milijuna eura u odnosu na cijene predviđene projektima i ugovorima o kreditima. Stručnjaci smatraju da je menadžment J

Bosna i Hercegovina Bevanda: Usuglasiti rokove za nastavak stand-by aranžmana s MMF-om

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i guverner Svjetske banke uime BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas u Sarajevu s predstavnicima Svjetske banke, a tijekom sjednice Fiskalnog v

Bosna i Hercegovina Sajam poljoprivrede u Bijeljini

Trineasti međunarodni sajam poljoprivrede „Interagro 2014" na kojem učestvuje oko 150 izlagača iz RS-a, BiH i zemalja regije, te Italije, Mađarske, Češke i Njemačke otvoren je danas u Bijeljini.

Bosna i Hercegovina Mostar: Položeni vijenci na spomen obilježje kod Gradske vijećnice

Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i obitelji stradalih danas su na mjestu stradanja osam pripadnika Vojne policije HVO-a, u parku pored mostarske Gradske vijećnice, ispred spomen obi

Izdvojeno
Najčitanije