Sakrij oglas
 Veličina slova SPORNE IZJAVE U CHICAGU

Izetbegović i Komšić za opoziv konzula Pećanca, Radmanović protiv

Na izvanrednoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine član Predsjedništva Bakir Izetbegović zatražio je opoziv generalnog konzula naše zemlje u Chicagu Brane Pećanca zbog njegovih neprimjerenih izjava na skupu povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, 9. siječnja, u Chicagu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Za opoziv konzula Pećanca glasao je predsjedavajući Željko Komšić, te član Predsjedništva Bakir Izetbegović, ali se zahtjevu usprotivio član Predsjedništva Nebojša Radmanović.

Predsjedništvo će o ovome ponovo raspravljati na sljedećoj sjednici, a ukoliko ne bude postignuta suglasnost, Nebojša Radmanović će tražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

Pećanac je kao generalni konzul BiH prisustvovao proslavi Dana RS-a u Chicagu, iako to nije službeni praznik u državi BiH. Uz to, on nije zatražio dozvolu bh. vlasti da prisustvuje tom događaju, iako je prema protokolu to dužan uraditi. Problematične su i poruke Pećanca koje je izrekao.

"Ja vidim ovdje vas, neke koje poznajem i svoje ratne prijatelje i suborce koji su stvarali u to vrijeme Republiku Srpsku. I to mi čini čast. Meni je velika čast i sreća što sam živio u tim teškim vremenima, borio se i stvarao, zajedno sa srpskim narodom, srpskom vojskom i policijom, Republiku Srpsku", rekao je na svečanosti u Chicagu BH konzul Brane Pećanac.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: -
  • Datum: petak, 24. siječnja 2014. u 15:24
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina 21. godišnjica zločina nad 39 Hrvata u Doljanima kod Jablanice

Dvadesetprva godišnjica jednog od najtežih zločina koje su tijekom ratne 1993. godine pripadnici Armije BiH počinili nad hrvatskim civilima i vojnicima u mjestu Doljanima kod Jablanice obilježena je u

Bosna i Hercegovina Pero Rašić: Političke prikaze nam kreiraju politiku

LJUBUŠKI - Pero Rašić, nositelj liste Stranke pravde i povjerenja za Zapadnohercegovačku županiju, otkriva svoje ambicije prema bavljenju politikom, nadalje kako on kao mladi čovjek gleda na sveukupnu

Bosna i Hercegovina U Bosanskoj Kostajnici bujične vode poplavile oko stotinu objekata

BOSANSKA KOSTAJNICA - Iako nevrijeme, praćeno obilnim padavinama zahvatilo je sinoć Bosansku Kostajnicu, a bujične vode poplavile su više od stotinu kuća i nekoliko proizvodnih objekata.

Bosna i Hercegovina Dr. DIANA ZELENIKA: Najhitnija je reforma pravosuđa

MOSTAR - Dr. Diana Zelenika, poznata internistica, kardiologinja i doktorica znanosti iz Mostara, članica je Predsjedništva HDZ-a 1990. i kandidatkinja ove stranke za državni Parlament iz HNŽ-a i ZHŽ-

Izdvojeno
Najčitanije