Sakrij oglas
 Veličina slova SPORNE IZJAVE U CHICAGU

Izetbegović i Komšić za opoziv konzula Pećanca, Radmanović protiv

Na izvanrednoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine član Predsjedništva Bakir Izetbegović zatražio je opoziv generalnog konzula naše zemlje u Chicagu Brane Pećanca zbog njegovih neprimjerenih izjava na skupu povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, 9. siječnja, u Chicagu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Za opoziv konzula Pećanca glasao je predsjedavajući Željko Komšić, te član Predsjedništva Bakir Izetbegović, ali se zahtjevu usprotivio član Predsjedništva Nebojša Radmanović.

Predsjedništvo će o ovome ponovo raspravljati na sljedećoj sjednici, a ukoliko ne bude postignuta suglasnost, Nebojša Radmanović će tražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

Pećanac je kao generalni konzul BiH prisustvovao proslavi Dana RS-a u Chicagu, iako to nije službeni praznik u državi BiH. Uz to, on nije zatražio dozvolu bh. vlasti da prisustvuje tom događaju, iako je prema protokolu to dužan uraditi. Problematične su i poruke Pećanca koje je izrekao.

"Ja vidim ovdje vas, neke koje poznajem i svoje ratne prijatelje i suborce koji su stvarali u to vrijeme Republiku Srpsku. I to mi čini čast. Meni je velika čast i sreća što sam živio u tim teškim vremenima, borio se i stvarao, zajedno sa srpskim narodom, srpskom vojskom i policijom, Republiku Srpsku", rekao je na svečanosti u Chicagu BH konzul Brane Pećanac.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: -
  • Datum: petak, 24. siječnja 2014. u 15:24
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Radionice za liječnike obiteljske medicine – nova aktivnost ZZO – a HNŽ/K

MOSTAR - Radionica na temu „Propisivačka praksa i kontrola troškova lijekova na recept" prva je u nizu radionica koje Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K implementira u suradnji s Medicinskim fakultet

Bosna i Hercegovina Gospodarstvenici iz RS-a namjeravaju tužiti slovenski "Tuš" zbog nenaplaćenih dugovanja

Gospodarstvenici u Republici Srpskoj, koji bi mogli biti oštećeni nakon povlačenja slovenske firme "Tuš" iz BiH, razmatraju sve aktivnosti pa i krivične prijave i tužbe da bi naplatili svoja dugovanja

Bosna i Hercegovina Isplata mirovina počinje 7. studenog

Isplata mirovina za mjesec listopad zaočinje u petak, 7. studenoga, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje (MIO/PIO).

Bosna i Hercegovina Učinkovitiji rad policijsko-sigurnosnih agencija i pravosudnih institucija u BiH

MOSTAR – U organizaciji Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar (AEPTM) i Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTV) jučer je u Mostaru započela dvodnevna konferencija o te

Izdvojeno
Najčitanije