Sakrij oglas
 Veličina slova SPORNE IZJAVE U CHICAGU

Izetbegović i Komšić za opoziv konzula Pećanca, Radmanović protiv

Na izvanrednoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine član Predsjedništva Bakir Izetbegović zatražio je opoziv generalnog konzula naše zemlje u Chicagu Brane Pećanca zbog njegovih neprimjerenih izjava na skupu povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, 9. siječnja, u Chicagu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Za opoziv konzula Pećanca glasao je predsjedavajući Željko Komšić, te član Predsjedništva Bakir Izetbegović, ali se zahtjevu usprotivio član Predsjedništva Nebojša Radmanović.

Predsjedništvo će o ovome ponovo raspravljati na sljedećoj sjednici, a ukoliko ne bude postignuta suglasnost, Nebojša Radmanović će tražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

Pećanac je kao generalni konzul BiH prisustvovao proslavi Dana RS-a u Chicagu, iako to nije službeni praznik u državi BiH. Uz to, on nije zatražio dozvolu bh. vlasti da prisustvuje tom događaju, iako je prema protokolu to dužan uraditi. Problematične su i poruke Pećanca koje je izrekao.

"Ja vidim ovdje vas, neke koje poznajem i svoje ratne prijatelje i suborce koji su stvarali u to vrijeme Republiku Srpsku. I to mi čini čast. Meni je velika čast i sreća što sam živio u tim teškim vremenima, borio se i stvarao, zajedno sa srpskim narodom, srpskom vojskom i policijom, Republiku Srpsku", rekao je na svečanosti u Chicagu BH konzul Brane Pećanac.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: -
  • Datum: petak, 24. siječnja 2014. u 15:24
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Ugovori s 300 kooperanata

MODRIČA - Od prijeratnih 3.200 stanovnika, u najveće povratničko modričko naselje Tarevce do danas se vratilo njih oko 1.400. Iako je sigurnosna situacija dobra, najveća prepreka masovnijem povratku j

Bosna i Hercegovina HT ERONET: Upozorenje korisnicima mobilnih usluga - sumnjive SMS poruke

MOSTAR - Tijekom poslijepodnevnih sati, nekoliko je korisnika mobilnih usluga HT Eroneta prijavilo primitak SMS poruka u kojima se od primatelja traži da uzvrate pozivom na taj broj.

Bosna i Hercegovina DNEVNO.ba: Vlada FBiH osniva još jednu agenciju, ovoga puta za kontrolu privatizacije

SARAJEVO - Vlada FBiH je prihvatila Informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o statusu i financiranju Agencije za reviziju privatizacije u BiH, te zadužila ovo ministarstvo

Bosna i Hercegovina VIDEO (FOTO): Turistička ponuda ZHŽ-a je nedovoljno promovirana

LJUBUŠKI - Ponekada se, na prvi pogled, neozbiljne stvari ne čine nimalo važnima dok se o njima ne počne razmišljati. A počne se razmišljati o tome sasvim slučajno.Eureka u jednom banalnom primjeru.

Izdvojeno
Najčitanije