Sakrij oglas
 Veličina slova SPORNE IZJAVE U CHICAGU

Izetbegović i Komšić za opoziv konzula Pećanca, Radmanović protiv

Na izvanrednoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine član Predsjedništva Bakir Izetbegović zatražio je opoziv generalnog konzula naše zemlje u Chicagu Brane Pećanca zbog njegovih neprimjerenih izjava na skupu povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, 9. siječnja, u Chicagu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Za opoziv konzula Pećanca glasao je predsjedavajući Željko Komšić, te član Predsjedništva Bakir Izetbegović, ali se zahtjevu usprotivio član Predsjedništva Nebojša Radmanović.

Predsjedništvo će o ovome ponovo raspravljati na sljedećoj sjednici, a ukoliko ne bude postignuta suglasnost, Nebojša Radmanović će tražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

Pećanac je kao generalni konzul BiH prisustvovao proslavi Dana RS-a u Chicagu, iako to nije službeni praznik u državi BiH. Uz to, on nije zatražio dozvolu bh. vlasti da prisustvuje tom događaju, iako je prema protokolu to dužan uraditi. Problematične su i poruke Pećanca koje je izrekao.

"Ja vidim ovdje vas, neke koje poznajem i svoje ratne prijatelje i suborce koji su stvarali u to vrijeme Republiku Srpsku. I to mi čini čast. Meni je velika čast i sreća što sam živio u tim teškim vremenima, borio se i stvarao, zajedno sa srpskim narodom, srpskom vojskom i policijom, Republiku Srpsku", rekao je na svečanosti u Chicagu BH konzul Brane Pećanac.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: -
  • Datum: petak, 24. siječnja 2014. u 15:24
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Čović: Bruxelles čeka, a mi ne radimo

SARAJEVO - Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, za današnje Oslobođenje izjavio je da će se u ponedjeljak predložiti mandatari u pet županija.

Bosna i Hercegovina Objavljen Natječaj za studentske stipendije

ZAGREB - Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2

Bosna i Hercegovina Velika humanitarna izložba za pomoć u liječenju teško oboljele Marijane Galić

MOSTAR - Galerija Aluminij i Društvo hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH, uza snažnu potporu skupine umjetnika okupljenih pod imenom HumanitArt, članova DHLU-a, zajednički organiziraju veliku humanita

Bosna i Hercegovina U Sunčanu obalu u Neumu ulaže se i 6.111.850,00 KM

NEUM - Mihajlo Butigan i Ismet Čampara, ravnatelj i zamjenik ravnatelja Agencije za privatizaciju Hercegovačko-neretvanske županije i Tihomir Putica, predstavnik poduzeća „ORKA" d.o.o. Neum potpisali

Izdvojeno
Najčitanije