Sakrij oglas
 Veličina slova SPORNE IZJAVE U CHICAGU

Izetbegović i Komšić za opoziv konzula Pećanca, Radmanović protiv

Na izvanrednoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine član Predsjedništva Bakir Izetbegović zatražio je opoziv generalnog konzula naše zemlje u Chicagu Brane Pećanca zbog njegovih neprimjerenih izjava na skupu povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, 9. siječnja, u Chicagu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Za opoziv konzula Pećanca glasao je predsjedavajući Željko Komšić, te član Predsjedništva Bakir Izetbegović, ali se zahtjevu usprotivio član Predsjedništva Nebojša Radmanović.

Predsjedništvo će o ovome ponovo raspravljati na sljedećoj sjednici, a ukoliko ne bude postignuta suglasnost, Nebojša Radmanović će tražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

Pećanac je kao generalni konzul BiH prisustvovao proslavi Dana RS-a u Chicagu, iako to nije službeni praznik u državi BiH. Uz to, on nije zatražio dozvolu bh. vlasti da prisustvuje tom događaju, iako je prema protokolu to dužan uraditi. Problematične su i poruke Pećanca koje je izrekao.

"Ja vidim ovdje vas, neke koje poznajem i svoje ratne prijatelje i suborce koji su stvarali u to vrijeme Republiku Srpsku. I to mi čini čast. Meni je velika čast i sreća što sam živio u tim teškim vremenima, borio se i stvarao, zajedno sa srpskim narodom, srpskom vojskom i policijom, Republiku Srpsku", rekao je na svečanosti u Chicagu BH konzul Brane Pećanac.


Vezane vijesti
  • Autor: Fena
  • Photo: -
  • Datum: petak, 24. siječnja 2014. u 15:24
 

      
Zadnje vijesti
Bosna i Hercegovina Na GP Doljani čeka se do dva sata

SARAJEVO - Zbog većeg odrona i dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina.

Bosna i Hercegovina Povrat imovine Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji oduzete u vrijeme komunizma

ŠIROKI BRIJEG - Suočavanje s prošlošću i ispravke nepravdi nanesenih pojedincima i skupinama u vrijeme komunizma težak je i dugotrajan proces. Poglavito je to pitanje teško na području BiH, gdje nema

Bosna i Hercegovina Najviši dužnosnici BiH odbili susret s veleposlanikom Izraela

SARAJEVO - Veleposlanik Izraela u Bosni i Hercegovini David Cohen potužio se kako je ranije ovog tjedna najveći broj bosanskohercegovačkih dužnosnika s kojima je kanio razgovarati kako bi pojasnio sta

Bosna i Hercegovina Socijalna osjetljivost na visini – Vlada ZHŽ isplaćuje socijali mrvice, a političkim strankama sve

Na posljednjoj sjednici Vlade donijeta je odluka o isplati sredstava za financiranje političkih stranaka u ZHŽ i to za razdoblje od siječnja do srpnja ove godine.

Izdvojeno
Najčitanije